Až do trpkého konca přehled
Johannes Mario Simmel
Spoločenský román. Hlavnou postavou je Peter, detská filmová hviezda Hollywoodu. Ako 37-ročný je zapletený do aféry s nevlastnou dcéru, zrúti sa a na slávnej psychiatrickej klinike zveruje desivé tajomstvo svojho života magnetofónovému pásu..
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1996 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Bis zur bitteren Neige, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Až do trpkého konca. Přihlašte se a napište ho.
Simmel začal plnit naší knihovnu v osmdesátých letech a je stále čtivý i desítky let po prvním vydání jeho románů.U současných autorů často z románů vyzařuje chvat a spĕch,trh je přesycen a konkurence veliká.Simmel rozhodnĕ svůj román neuspĕchal.
Na doporučení jsem zkusil tuto knihu napsanou před šedesáti lety. A dala mi zabrat. Hlavní postava se má po dvaceti letech vrátit k filmu, protože byl velká dětská hvězda. Bohužel mu to zničilo dětství kvůli matce tahající ho na castingy. Nyní těžký alkoholik jemuž se rozpadá manželství když se postupně zamiluje do nevlastní dcery a udělá jí dítě. Depresivní čtení do kterého jsem se musel nutit i když některé scény (natáčení filmu, pokoutna léčba v bývalém koncentráku) byly zajímavé.
Kniha Až do trpkého konca v seznamech
milostné romány psychologické romány incest alkoholismus herectví zakázaná láska věkový rozdíl partnerů (age gap)
1976 | Láska je jen slovo |
1998 | Všichni lidé bratry jsou |
1992 | Nemusí být vždycky kaviár |
2001 | Svůj kalich hořkosti |
2007 | A s klauny přišly slzy |
Další výborný román od skvělého autora. Vždycky se rychle začtu a prožívám to ve velkém.