Baba Jaga přehled

Baba Jaga
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385660/bmid_baba-jaga-EhI-385660.jpg 5 1 1

Ilustrovaná kniha, ktorá prepája tradičné a súčasné. Autorka textu Kvetoslava Vanerková čerpá z tradičnej rozprávkovej literatúry pre deti, ktorú pretvára do súčasnej podoby a tým nastavuje zrkadlo dnešným hodnotám. Kniha kritizuje dnešnú spoločnosť. Ilustrácie sú vytvorené v technike digitálnej grafiky. Prevládajú predovšetkým figuratívne motívy, ktorých vizuál odzrkadľuje ich charakter. Výtvarná stránka typografie je konzultovaná s grafickou dizajnérkou Danielou Brunovskou. V texte sa objavujú „cenzúry“, výtvarné vstupy, ktoré znemožňujú čitateľnosť daného slova. Majú za účelom upozorniť na danú problematiku a zároveň otvárajú priestor pre čitateľovu fantáziu. Výsledkom je humorne podaná ilustrovaná kniha, ktorá je určená nielen pre dospievajúcich, ale aj dospelých. V knihe ide prioritne o jedinečné ilustrácie mladej študentky knižnej ilustrácie Hedky Gutierrez, /atelier farebnej grafiky a ilustrácie Dušana Kállaya/ text je minimalistický, avšak jednoznačný. Ilustrácie boli označené ako jedinečné na našom trhu. Kniha bola vytlačená v malom, limitovanom náklade.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Baba Jaga. Přihlašte se a napište ho.

syskas
26.07.2018 5 z 5

Prečítala som v noci. Pre istotu dva razy. Pri prvom čítaní - parádna rozprávka pre dospelákov. Pri druhom - keďže mám mierne sebakritické sklony - som pochopila, že som tam. Priamo v tej knihe. A nie raz. A tak som sa pri druhom čítaní bavila ešte lepšie. Veď som za hviezdu.
Táto kniha je úplne iná Kvetka. Úplne iný level. O kus vyšší. Výborný.
Ilustrácie sú krásne. Aj vďaka nim je táto kniha umeleckým dielom.
P.S. Jediné, čo mi tam fakt chýbalo, je obrázok žuvačky Pedro.

Kniha Baba Jaga v seznamech

pohádky pro dospělé

2012  83%Aby ženám dobre bolo...
2012  83%Len Tak...
2017  80%Šaktolen