Babetina hostina přehled

Babetina hostina
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133616/bmid_babetina-hostina-ueF-133616.JPG 4 9 9

Ve výboru sedmi novel dánské spisovatelky (1885–1962), známé u nás knihou Africká farma (resp. Vzpomínky na Afriku), jde o úsměvné nebo ironicky laděné příběhy, odehrávající se v období zhruba sta let po roce 1770. Autorka se v nich snaží odhalovat podstatu jednotlivých lidských figurek či loutek vzhledem k tomu, jak se staví k životu, k osudu, jakou pravdu si o sobě připouštějí čijakou skutečnou hodnotu má to, co sami pokládají za lež, za zradu nebo naopak za lásku, vznešenost, opravdovost, štěstí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babetina hostina. Přihlašte se a napište ho.

mol378
04.01.2020 5 z 5

Krásná knížka, krásný film. Nečekejte prudkou dějovost, najdete sílu, která čelí osudu s hrdostí, pochopením života i humorem. Poetické, neprvoplánové, četba k zamyšlení, pohodová i vážná, pro dobrou náladu.

MOu598
18.07.2017 4 z 5

Četla jsem v květnu 2008. Podle mých poznámek:
Povídková knížka - 7 povídek. Autorka je vypravěčka a vypráví zajímavě, zaujme. Každá povídka je i trochu jinak napsaná. Trochu vše jakoby zahalené.

Makrela Liška
24.02.2017 4 z 5

Blixenová je zdatná fabulátorka, ale na mě bylo v povídkách trochu příliš osudového patosu.

Kniha Babetina hostina v seznamech