Babička přehled
Petr Prouza
Jednoduchú, ale múdru babičku Boženy Němcovej pozná takmer každý. Jej príbeh je prerozprávaný tak, aby si ho mohli prečítať aj malí čitatelia.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babička. Přihlašte se a napište ho.
Syn si přečetl tuto Babičku, jelikož původní Babičku od Boženy Němcové by četl ještě dlouho a asi by ho tento počin odradil od dalšího čtení doporučené literatury (nic proti babičce) =) V této knize bylo shrnuto jednoduše vše důležité =)
Když už jsem se dokopala k poslechu originální Babičky, prolistovala a přečetla jsem si i tuhle LIGHT verzi, co jsem koupila do školní knihovny :-)
Samozřejmě to nezachytí celou atmosféru původní knihy, ale ten příběh je převyprávěn vcelku pěkně. Pro malé děti schůdné řešení. Originál bych si já sama jen tak nepřečetla a očekávat, že zaujme dnešní děti - to je nereálná představa. Pro dospělého má zcela jinou váhu.
Kniha Babička v seznamech
převyprávění, literární adaptace
2011 | Babička |
2004 | Život střídá smrt |
1988 | Hotel Karneval |
2014 | Psychiatr |
2015 | Dřevěné ženy |
Další kniha, která se snaží přiblížit dětem klasickou literaturu. Jde sice o velmi zkracenou verzi, ale ruku na srdce, kdo z dnešních dětí sáhne po původním vydání od B. Němcové. Mým dětem se kniha líbila a dokonce jsme shlédli i filmovou verzi. Za mě super.