Babičkino pečenie přehled
Hana Sedláčková - Pačová
Vôňa pečiva, zákuskov, buchiet i koláčov spolu so žiarom a praskotom dreva vo vidieckej peci pomyselne sprevádza stovku receptov z dávnych rokov. Naše babičky a prababičky dokázali vtedy vďaka svojmu umu a skúsenostiam vykúzliť tie najjemnejšie dobroty, rovnako ako jednoduché a pritom lákavé a chutné jedlá všedného i sviatočného dňa. Skúsená pedagogička a vynikajúca kuchárka a cukrárka Hana Sedláčková ich ponúka súčasným čitateľkám a čitateľom spolu s historkami, zážitkami a fotografiami z rokov svojej mladosti a dlhých desaťročí odbornej praxe. Kniha vychádza v roku autorkiných deväťdesiatych narodenín.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babičkino pečenie. Přihlašte se a napište ho.
![Hanina61 Hanina61](https://www.databazeknih.cz/img/users/96_/96487/m_hanina61-5Qe.jpg?v=1641571232)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další z překrásných pokladů v mé knihovně kuchařek. Miluju kuchařské knihy, kde mají jednotlivé recepty svůj příběh, a tahle je příběhů o původu receptů plná, často provázených starými fotografiemi lidí a míst, plná vzpomínek, nostalgie... takto recepty zapisovala do sešitu moje babička, moje maminka a teď i já... Nádherná je úprava knihy, kde je každému receptu věnována dvojstrana, moc hezké jsou fotografie... Líbí se mi tzv. "úsporné recepty", podle kterých se peklo ve válečných časech... a už jsem si vybrala pár favoritů pro vánoční pečení. Doporučuji všemi deseti, je to pastva pro oči a následně pro chuťové buňky... :-)
![Atanone Atanone](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/187912/m_atanone-Yt3.jpg?v=1535972861)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Čerstvý úlovek "za babku" z Penny, původně myšleno že by vánoční dárek pro dceru, ovšem kniha je tak kouzelně udělaná, že budu bestie a nechám si ji. Koneckonců název lehce inspiruje k tomu, že by z ní mohlo jednou být milé dědictví.
p.s. snad to nebude tak brzo.
Recepty mi svou jednoduchostí připomínají sešity mojí maminky a celkově už se mi dlouho nestalo, abych se zrovna já dojala nad knihou o pečení.
Kniha Babičkino pečenie v seznamech
v Mé knihovně | 15x |
kuchařky cukroví moučníky pečení babička kuchařské recepty koláče babiččiny recepty záviny buchtyAutorovy další knížky
2006 | ![]() |
1986 | ![]() |
2010 | ![]() |
2015 | ![]() |
2005 | ![]() |
Super věc pro všechny, kteří rádi pečou. Co to píšu, skvělé i pro ty, kteří pečou příležitostně. Je zde spousta běžných a odzkoušených receptů ze surovin, které není nutné shánět složitým způsobem. Mám tuhle kuchařku doma a jsem za ní ráda.