Báchorky, báje, pověsti a jiné vypravování lidu z okresu Lanškrounského přehled
Václav Zdeněk Hackenschmied
Jde o znovuvydání dnes již obtížně dostupného díla, které se snažíme zájemcům uvedeneho regionu touto formou přiblížit. Jde o knihu kouzelných pověstí, báchorek a bájí. Ty se od sebe liší i rozsahem textů. Některé jsou nám třeba z vypravování babiček či jiných zdrojů známé, jiné se nám stanou rovněž blízkými, protože se vztahují k našemu kraji. Ke kterým lokalitám se pověsti vztahují? (názvy jsou psány tak, jak se tehdy psaly) Albrechtice – Bystřec – Čenkovice – Čermná – Damníkov - Dolní Heřmanice - Dolní Třešňoves – Helvikov – Herbortice - Horní Dobrouč - Horní Heřmanice - Horní Třešňovec – Jakubovice – Koburk – Kozínoha – Kunžvald – Lanškroun – Laudon – Luková – Nepomuky – Orlička – Ostrev – Petrovice – Rudoltice – Rýdrovice – Sázava – Trpík – Třebovice – Valteřice – Výprachtice - Žichlínek... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Báchorky, báje, pověsti a jiné vypravování lidu z okresu Lanškrounského. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Báchorky, báje, pověsti a jiné vypravování lidu z okresu Lanškrounského v seznamech
2016 | Báchorky, báje, pověsti a jiné vypravování lidu z okresu Lanškrounského |
2016 | Báchorky, báje, pověsti a jiné vypravování lidu z okresu Ústeckého nad Orlicí |
1999 | Ústecké betlémy |
1995 | Na besedě |