Bahamská krize přehled
Desmond Bagley
Detektivní novela Bahamska krize se odehrává v exotickém prostředí bahamských ostrovů osmdesátých let. Hlavním hrdinou je bílý Bahamec Tom Mangan, majitel sítě luxusních hotelů na Bahamách. Jeho šťastný rodinný život i úspěchy v podnikání však záhy naruší řada podivných událostí. Tomova manželka a dcera jsou uneseny a zavražděny. Od samého počátku se však za všemi tragickými událostmi skrývá víc než dílo osudu .. zločin. Záhadná úmrtí a technické problémy v Tomových hotelech směřují k překvapivému rozuzlení. Za sérií vražd, únosů, požárů a nenadálých infekčních oneemocnění stojí mezinárodní zločin. K odhalení záškodníků významnou měrou přispěje Tomova odvaha.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2000 , Knižní klubOriginální název:
Bahama Crisis, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bahamská krize. Přihlašte se a napište ho.
Kniha s kriminální zápletkou s exotického prostředí Baham.Žádné rozvláčné psaní,prostě děj.
Třetí kniha od tohoto autora a opět si vysloužila z mé strany pětihvězdí. Po poměrně krátkém úvodu se začne tempo děje zvyšovat a nabere velice příjemnou rychlost, kdy to není žádný zběsilý úprk, ale v celku svižný klus, nebo lépe řečeno, děj se odehrává především na ostrovech, tak spíše svižná plavba. Mimo napínavého čtení jsem bohatší i o novou zeměpisnou vědomost. Do této doby jsem měl Bahamy zafiksovány v povědomí především jako útočiště jednoho českého kupónového zbohatlíka a co se týče velikosti, domníval jsem se, že to bude jen pár ostrovů mezi Kubou a Floridou. To že ale Bahamy není jen pár ostrůvků, ale rozsáhlé souostroví, čítající dle knihy asi sedm set ostrovů a dva tisíce skalisek, tak to vím až díky knize.
Není to úplné TOP, ale pět hvězd tomu dávám.
Kniha Bahamská krize v seznamech
detektivní a krimi romány krimi Karibik
Celkem čtivá detektivka! Nebylo by na škodu trochu víc napětí, ale to rychle měnící se prostředí - od luxusních hotelů po otevřené moře, močály, za to si to zaslouží čtyři hvězdy. Děj díky tomu plyne rychle a nenechává vás nudit. Bahamy popsány skvěle, a matikáři si tu přijdou opravdu na své.