Řecké mýty přehled
Lucilla Burn
Převyprávění některých z nejvlivnějších a nejvíce vzrušujících řeckých mýtů, které neztrácí jejich pozoruhodnou sílu: impozantní válka o Troju, Odysseovo putování, tragický osud Oidipův a hrdinská dobrodružství Herakla, Thesea, Persea a Iásona.
Mytologie Literatura naučná Historie
Vydáno: 2006 , Levné knihyOriginální název:
Greek Myths
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řecké mýty. Přihlašte se a napište ho.
Taková jednohubka a připomínka řeckých bájí, které jsem v dětství milovala. Ty od pana Petišky a Mertlíka se mi samozřejmě líbily víc.
Eduardu Petiškovi se knížka nevyrovná, poněvadž byl spisovatel-umělec. Lepší volbou by byl i Zamarovský.
Také mi vlastně nepřijde vhodné vydávat řecké mýty ve formátu pouhé brožurky vzhledem k jejich důležitosti pro celou křesťanskou civilisaci. (Byť chápu, že je to součást celé edice.) Vyplývá z toho, že autorka musela vybrat opravdu jen ty nejdůležitější, a tudíž dobře známé. Ale jelikož jsem četla knížku v době, kdy jsem na Petišku pozapomněla, přišla mi vhod - a teoretický úvod byl rozhodně užitečný. 5/5
Kniha Řecké mýty v seznamech
Vzhledem k útlosti knihy je jasné, že čtenář zde najde ty nejznámější mýty - Herakleovy práce, Theseus z Athén, Trojská válka, příběh Odysseův či Perseus a Medůza. Není to vůbec ke škodě, naopak je hezké si oprášit vzpomínky ze čtení jiných knih o těchto úžasných mýtech.