Balvany v cestě 3.díl přehled
Vlasta Javořická
Balvany v cestě série
Třetí díl pětidílné ságy. Novináři odhalí nevěru ženy senátora Harzy, který opět usiluje o zvolení a dostává se tak do obtížné situace a dluhů; manželka řeší situaci rozvodem a péče o rodinu se ujímá dcera Jindra.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Balvany v cestě 3.díl. Přihlašte se a napište ho.
Tretí diel je o tom, ako jedna potvora dokáže zlikvidovať spokojnú rodinu, o tom, ako sú muži slabošskí až hlúpi, o tom ako si dievčatá na začiatku 20. storočia hľadali miesto v spoločnosti a pre rodinu sa vzdávajú vlastných ambícií. Línia celého románu je o tom, ako muži, dvoriaci sa pannám, potrebujú občas zaparkovať svojho osobného "tátoša" a akosi vždy nájdu "garáž" medzi priateľkami svojich vyvolených.
Nežila som v tej dobe a neviem posúdiť reálnosť správania sa vtedajších ľudí, ale povedala by som, že príbeh je napísaný veľmi realisticky.
Je vhodný aj pre mládež. Možno bol určený práve pre mladé ženy. Dnes však poteší skôr narodené alebo ženy milujúce príbehy pre pamätníkov. Príbeh sa odohráva v rokoch 192X, teda pred II. svetovou vojnou.
Kniha Balvany v cestě 3.díl v seznamech
2009 | Granáty |
1998 | Námluvy |
2006 | Můj život 1. a 2. díl |
2005 | Bez lásky |
2001 | Na Veveřím gruntě |
Určitě další zajímavé čtení jak to pokračuje...