Balzamovač přehled
Mitsukazu Mihara
![Balzamovač Balzamovač](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45631/balzamovac-45631.jpg?v=1284914135)
Balzamovač série
1. díl >
"Balzamovač" je příběh o smrti, či spíše o tom, co lidé cítí, když odchází jejich blízká osoba. Smutek, žal, rozhořčení. Bolestně prožité skutečnosti lze jen těžce popsat. Balzamování tělesných pozůstatků poskytuje žijícím možnost se s nimi rozloučit a pomáhá jim zachovat co možná nejlepší vzpomínky na zemřelé. Být balzamovačem znamená pro Mamiya Shinjuro víc než jen práci. Vděčnost rodinných příslušníků zemřelých a pocit vykonávání něčeho důležitého a pozitivního jsou kladnou stranou tohoto povolání. Je zde však i negativní aspekt, který vyplývá z každodenního přebývání se smrtí... V roce 2007 vznikl na základě komiksu "Balzamovač" televizní seriál, který odvysílala televizní stanice TV Tokyo.... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2010 , HanamiOriginální název:
Shigeshoushi 1, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Balzamovač. Přihlašte se a napište ho.
![MadamC MadamC](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/153780/m_madamc-HFC.jpg?v=1590531236)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Téma mi přišlo velmi nápadité a líbilo se mi propletení jednotlivých příběhů přes pana balzamovače. Nenudila mě žádná povídka, naopak mi všechny přišly poučné a občas i slza ukápla. Na málo stranách jsem si užila zase úplně jinou mangu. Za sebe mohu doporučit.
![Skodinka89 Skodinka89](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velmi netypická manga díky vybranému tématu, ale nic není proti ničemu.
5 příběhů, které se řeší na pár stránkách. Takže není nic pořádně vysvětleno proč, jak...
Kniha Balzamovač v seznamech
v Mé knihovně | 26x |
Tenhle komiks mě dojal. S každým tělem, které balzamuje, citlivě vypráví příběh osoby a jeho rodiny. Věřím, že každý, kdo se musel někdy rozloučit se svým blízkým, bude jednotlivé příběhy prožívat a popláče si u nich.