Kletba černého kamene přehled

Kletba černého kamene
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542210/bmid_barbar-conan-jim-zub-kletba-cerneho-kamene.jpg 4 12 12

Barbar Conan (Jim Zub) série

1. díl

Legendární barbar conan je zpět! Conan se vydal z rodné Cimerie do světa za slávou a dobrodružstvím, vyzbrojen pouze svým důvtipem a mečem. Po letech ho tajemná bojovnice varuje před blížící se hrozbou, která by mohla zničit Conanovo rodiště i zbytek světa. Podaří se Cimeřanovi a jeho nové společnici zastavit hordu útočníků a odhalit podivnou temnou sílu, která za nimi stojí? Navštivte hyborský věk ve zbrusu novém příběhu od uznávaných tvůrců Jima Zuba a Roberta de la Torreho.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Bound in Black Stone


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kletba černého kamene. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

R.Nevřivý
24.08.2024 4 z 5

Ačkoliv se jedná o úplně nový příběh, tak musím autora pochválit jak s ním korektně zachází a ctí předlohu i Conanův charakter. Úvod nám vypráví jak se Conan po bitvě o pevnost Venarium vydal do širého světa, kam ho táhla touha po dobrodružství a poznáním dalekých krajů.
Po čase se náš hrdina vrací do blízkosti rodné Cimmerie a střetává se s nebezpečnou kletbou a hordou monster, jenž ohrožuje nejen jeho domovinu. Conan se tak vrhá z jednoho boje do druhého po boku krásné, ale hlavně statečné piktské bojovnice Brisy. Dialogy jsou dobře napsány v duchu předlohy a i akční scény mají políčka s textem, která doplňují právě probíhající dění. Těch 120 stran uteče jako voda a knížka obsahuje i krátké povídání o světe Hyborie a v jakém kontextu k předloze se tento příběh nachází.
Musím také pochválit nádhernou kresbu a práci s barvami. Jelikož se děj odehrává v zimě a Cimmerie není přiliš pohostinná, tak je paleta barev studenější, ale přesto s ní dokáže komiks dělat divy. Pevná vazba a celkové zpracování je také vítaným bonusem a na takovou kvalitu si rád zvyknu.
Já jsem tímhle komiksem nadmíru nadšený a už se těším na další díl. Rozhodně to můžu všem fanuškům Conana doporušit a myslím, že si to najde i nové čtenáře.

Milonak
16.08.2024 4 z 5

Povedený Conan, velice dobrý, pro mě neznámý příběh a skvělá kresba - De La Torre mně ke Conanovi sedí asi nejvíc, jsem rád i za "normální" barvy - na rozdíl od některých předchozích knih od Comics Centra, kde byly barvy strašně syté. Povedená je i obálka a ostatní bonusy na konci knihy. Něco mezi 4-5*, 4 hvězdy dávám za trošku monotónní příběh. Těším se na pokračování.


John6900
14.08.2024 5 z 5

Akční, surové a hodně temné. Conan jak má být. Jsem zvědavý na pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kletba černého kamene v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce14x
v Chci si koupit1x