Barbra Streisandová přehled
Peter Carrick
Životopis americké zpěvačky a herečky B. Streisandové. Kniha je doplněna celostránkovými fotografiemi.
Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1994 , OldagOriginální název:
Barbra Streisand, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barbra Streisandová. Přihlašte se a napište ho.

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Streisandku mám moc ráda a tahle biografie se moc povedla. Naleznete v ní fotografie i příběhy z natáčení, překvapivé informace i to, co je o Barbře víceméně dost známé. Čte se ale moc pěkně.

Dnes jsem vzpomínala na muzikál Cats /tady jsem nenašla knihu/.
Písně tu byly tvořeny na základě básní T. S. Eliota.
Jen tu svou nejoblíbenější Memory v podání Barbry - tu prý básník nestvořil.
U nás ji krásně přezpíval Karel Gott - Bílá.
Oba dva interpreti mají úžasný přednes.
Kniha Barbra Streisandová v seznamech
v Mé knihovně | 15x |
Z Barbry vždycky vyzařovalo něco zvláštního, chtěla jsem vědět, jaké je vůbec povahy, co si prožila a jak se stala takovou megastar jak v hudební branži, tak v té filmové. A musím říct, že jsem se to tu dozvěděla. Autor se spíše tedy zabývá její kariérou než-li soukromím životem. Raději to mám tak půl na půl, ale víc mi na knize vadilo, že některé její filmy (hlavně Funny girl) opravdu popisuje do velké hloubky a stále se k tomu filmu vrací. Tím pádem trochu utrpěl ten její soukromí život, ze kterého se člověk zase tak moc nedozví. Ale i přes to se autor snaží popsat tuto složitou osobnost, kterou Barbra bez pochyby je, aby jsme ji tak trochu pochopili. Nemá v branži úplně nejlepší pověst, co se spolupráce s ní týče. Ale, tady se dozvíme, co za tím je. A je to především její perfekcionismus. Nejde soudit člověka bez toho, aby jsme se o něm dozvěděli něco detailnějšího. Proto, pokud ji máte rádi byť jako herečku, či jako zpěvačku (protože oběma kariérám se autor věnuje do detailu), tady se dozvíte všechno k tomu, aby jste ji pochopili.