Barevný svět přehled

Barevný svět
https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66445/bmid_barevny-svet-65ba33a787628.jpg 2 2 2

Hrdina románu, který se narodil v den úmrtí Stalina, je velmi nadaný, číst od dětství nejrůznější filozofy a učit se řeči mu nedělá nejmenší potíže. Ovšem je lékařsky uznaným dyskalkulikem a to ho zcela vyřazuje s oficiálního vzdělávání. Stěží dokončí učebné obor a stává se údržbářem. V prostředí, ve kterém žije, jsou jeho znalosti spíše předmětem výsměchu. Svým osobitým způsobem prožívá a komentuje celou politickou situaci reálného socialismu. Pracuje jako údržbář ve Futurologickém ústavu a tak se s pádem režimu dostává do středu dění. Ani v nové situaci však nenalézá uplatnění pro svůj talent končí v důsledku své vady a protekcí mocných jako invalidní důchodce před barevnou obrazovkou televizoru.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barevný svět. Přihlašte se a napište ho.

jprst
12.02.2021

Věřím tomu, že se našli i tací kromě mne, kteří tohle přečetli, ale asi jich bylo málo, kteří nad tímto dílem zajásali. Je až neuvěřitelné, že se najde nakladatelství, které tohle uvede na trh.

Kniha Barevný svět v seznamech