Baroni z Větrova přehled
Jiří Hanibal
Po Bílé hoře prochází české země násilným obracením na katolickou víru. Vichr dějinných změn dorazí i na zapadlá hrádek Větrov. Místní baron se v zájmu rodiny zřekne tradic svých předků, čímž vzniká rozkol s jeho synem. Ten odchází studovat lékařství do Prahy. Zde navozuje nová přátelství, ale také odhaluje odkaz mistra Jana Jesénia. Konflikt s církví i vlastním svědomím je nevyhnutelný…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Baroni z Větrova. Přihlašte se a napište ho.
Nalákala mě obálka. Ale příběh je dost průměrný, míst až poměrně nudný, charaktery to samé a nezanechalo to ve mě žádný dojem.
Pribeh samotny nic moc, ale udalosti odehravajici se na pozadi me „donutily“ knizku docist. Historie nacpana do 200 stran, skoda ze to neslo napsat jinak. Druha hvezda je za obalku ;-)
Knižní novinky (6. týden)
03.02.2019
Kniha Baroni z Větrova v seznamech
16. století Čechy pobělohorská doba Fridrich Falcký (zimní král), 1596-1632 rekatolizace historické rományAutorovy další knížky
2006 | S pečetí viny |
2014 | Kat lidumil |
2017 | Mrazné květy na skle |
2013 | Neklidná duše Evy z Rožmberka |
2008 | Velmož tří králů |
První třetina knížky byla pro mě trochu oříšek. Ne a ne se začíst. Když se Tomáš sblížil s Klárkou, začal být příběh čtivý . Nakonec jsem knížku dočetla za dvě odpoledne. Celkový děj trochu obyčejný a místy nudný, nic moc se tam neděje, ale číst se to rozhodně dá a není to úplně špatné dílko. Co musím vyzdvihnout je skvělý prolog a epilog, jakoby do knihy snad ani nepatřil. Dávám tři hvězdy.