Barva kouzel přehled
Terry Pratchett
Úžasná Zeměplocha série
Audiokniha ve formátu CD-audio přináší na 8 CD první díl slavné humoristické fantasy série Úžasná Zeměplocha. Čte Jan Kantůrek. Ve světě, který leží na krunýři obrovské želvy, se vydává na cestu rozverná, temperamentní a poněkud výstřední výprava. Setkáte se s čarodějem Mrakoplašem, naivním turistou Dvoukvítkem, Zavazadlem se spoustou malých nožiček či s draky, kteří existují, pokud na ně opravdu věříte. Úžasná dobrodružství už na vás čekají!... celý text
Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: 2008 , HeadmadeOriginální název:
The Colour of Magic, 1983
Interpreti: Jan Kantůrek
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barva kouzel. Přihlašte se a napište ho.
DNF na 15 %
Bohužel ani můj druhý pokus se Zeměplochou (první byl kdysi dávno v teenagerovskem věku) nevyšel a já po 40 stranách opět odkládám. Nevím jestli je chyba, že začínám prvním dílem… Mě to prostě vůbec, ale vůbec nebaví :,(
Každopádně ještě jsem si pořídila audioknihu Soudné sestry, tak ještě učiním svůj poslední pokus proniknout mezi fanoušky Terryho Pratchetta formou audioknihy.
Rozhodl jsem se, že se po letech znovu pročtu svou zeměplošskou kolekcí, a pochopitelně jsem to vzal od začátku. Barva kouzel nezapře, že je první knihou, v níž se může čtenář seznámit s fenoménem Zeměplochy, nezapře ani to, že se tu s Velkou A’Tuin a jejím nákladem teprve seznamoval i sám autor a jeho dvorní překladatel do naší mateřštiny. Pokud už čtenář četl některý z pozdějších příběhů, těžko mu unikne jakási rozpačitost a nejistota, což knihu poněkud sráží v rozletu, na druhou stranu jsem si prostě nemohl neoblíbit prvního turistu, kterého dokáže nadchnout i vyhlídka vlastní, kruté smrti, a jeho věrnou bagáž. Není to ještě ta správná Zeměplocha, ale je to po čertech zábavné počtení.
Knižní novinky (49. týden)
29.11.2020
Knižní novinky (14. týden)
31.03.2019
Zemřel Jan Kantůrek, překladatel Zeměplochy
23.03.2018
„Draci musí být obrovští, zelení, musí mít ostré pařáty, chrlit plameny a vůbec působit neobyčejně romantickým dojmem.“
„Nenávist je, stejně jako láska, síla přitažlivá.“
„Jsou chvíle, kdy se lidská řeč vzdává a odchází dát si panáka.“
Kniha Barva kouzel v seznamech
v Přečtených | 5 972x |
v Mé knihovně | 1 389x |
1993 | Barva kouzel |
1997 | Dobrá znamení |
2007 | Darwinovy hodinky |
2003 | Noční hlídka |
1995 | Stráže! Stráže! |
Moc pěkné láska na celá život