Barva kouzel přehled

Barva kouzel
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531403/bmid_barva-kouzel-65c00df8e8a8a.jpg 4 3674 3674

Úžasná Zeměplocha série

Audiokniha ve formátu CD-audio přináší na 8 CD první díl slavné humoristické fantasy série Úžasná Zeměplocha. Čte Jan Kantůrek. Ve světě, který leží na krunýři obrovské želvy, se vydává na cestu rozverná, temperamentní a poněkud výstřední výprava. Setkáte se s čarodějem Mrakoplašem, naivním turistou Dvoukvítkem, Zavazadlem se spoustou malých nožiček či s draky, kteří existují, pokud na ně opravdu věříte. Úžasná dobrodružství už na vás čekají!... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: audiokniha , Headmade

The Colour of Magic, 1983

Interpreti: Jan Kantůrek

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barva kouzel. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
08.03.2025 5 z 5

Moc pěkný díl jsem spokojen

LiliDarknight
06.03.2025 4 z 5

Myslím, že je nakoniec dobre, že som sa až po rokoch odhodlala k čítaniu tejto knihy a v čase, keď už mám pár kníh zo série prečítaných. Ak by som toto čítala ako prvé, asi by som po ďalších knihách nesiahla tak nadšene. A to je pritom táto kniha výborná. Ale zároveň je v mnohých ohľadoch čudnejšia a v istých momentoch až ťažko stráviteľná.

parxel
27.02.2025 4 z 5

Barva kouzel je první kniha ze Zěměplochy, kterou jsem před mnoha lety četl. Přišla mi vtipná, ale výsledný dojem byl, že je to takový jeden velký bordel. S odstupem času jsem se k ní vrátil, ale názor na tuto knihu mám stále stejný.

Prosím nechápejte mne špatně. Je spousta věcí, která se mi na Barvě kouzel líbí. Třeba úvodní část ve městě je taková vtipná a zajímavá. Je v ní spousta skvělých momentů a hlášek, které mi utkvěly v paměti. Nicméně od okamžiku, kdy hlavní hrdinové opustí město, už mi to přišlo jako jeden velký guláš. A vlastně mě to ani moc nebavilo.

Naopak výborně hodnotím krátké pasáže, které se věnují kosmologii. Velká želva A'Tuin, na zádech čtyři sloni Berilius, Tubul, T'Phon Veliký a Jerakeen, kteří nesou Zeměplochu. Kdo by v takovém vesmíru nechtěl žít?! A k tomu popis, jak obyvatelé Zeměplochy zkoumají svět ve kterém žijí. Želvonauti jsou prostě top.

Za velmi dobrou, také považuji volbu hlavních hrdinů: neschopný kouzelník Mrakoplaš a naivní turista Dvoukvítko, kterého na jeho cestách doprovází chodící truhla z myslícího hruškovníku. Prostě tahle trojice se vyhrabe z jakékoliv šlamastiky a ještě si při tom pod zadkem odpálí atomovku. :)

Barva kouzel je pro pochopení světa ve kterém se odehrávají příběhy Terryho Pratchetta zcela zásadní. Nabídne čtenářům zajímavé a neotřelé hrdiny, vtipné hlášky a mnoha staletími prověřený kosmologický model. :) Bohužel ji nepovažuji za vhodnou pro někoho, kdo s tímto autorem začíná. Já osobně bych si pro seznámení s Terry Pratchettem zvolil třeba knihu Mort, protože mi přijde taková více jednolitá a následně bych se vrátil k Barvě kouzel vrátil.

Dávám 4 hvězdy. Jednu hvězdičku z celkového hodnocení strhávám za nepřehledný a chaotický děj poté co hrdinové opustí město.

P.S.
Zajímavostí je, že Barva kouzel byla v roce 2008 zpracována jako dvoudílný film. První díl se více méně kryje s knihou Barva kouzel a druhý zahrnuje události z knihy Lehké fantastično. Guláš je to stejný jako v knize a je poznat, že film neměl velký rozpočet. Nicméně chodící truhla je zpracovaná fenomenálně a u nás doma se stala nejoblíbenější postavou filmu.

Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019

Zemřel Jan Kantůrek, překladatel Zeměplochy

23.03.2018

Draci musí být obrovští, zelení, musí mít ostré pařáty, chrlit plameny a vůbec působit neobyčejně romantickým dojmem.

Nenávist je, stejně jako láska, síla přitažlivá.

Jsou chvíle, kdy se lidská řeč vzdává a odchází dát si panáka.

Kniha Barva kouzel v seznamech

v Přečtených6 007x