Barva moci přehled

Barva moci
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540677/bmid_barva-moci.jpg 5 4 4

Vše začíná nevinně. Je sobota večer a Thomas, student prestižní taneční školy v New Yorku, se jde bavit do baru. Chce si vychutnat jediný volný den v natřískaném rozvrhu. Popíjí s kámošem, vtipkuje, pozoruje okolí a může mít většinu žen v klubu. Rozjíždí se parádní zábava. A najednou přistoupí na sázku, která má vše změnit. Jak opojná může být moc? Jak zvrhlá dokáže být láska? Do dneška jste neměli nejmenší tušení.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barva moci. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

cornetka
předevčírem 5 z 5

Hlavní postavou je Thomas, student tanečního oboru. Ten se vsadí s kamarádem, že dostane nedostupnou Claru. To se mu povede, ale jde ještě dál.

Thomas pochází z bohaté rodiny, ale o co víc mají peněz, o to hůř se k němu otec chová - je na něj zlý, zesměšňuje ho a vůbec nefunguje jako rodič. Takže není divu, že si z dětství nese trauma a navíc si ukrývá svého démona.

Jablko nepadá daleko od stromu a Thomas se chová ošklivě i ke Claře - chce ji ponížit, zranit a mít ji ve své moci. Chce, aby se podrobila jeho vůli a plnila jeho úkoly vedoucí k tomu, že bude ten nejlepší v tanci, i když takový není. Na druhou stranu jí kupuje drahé dárky, aby své chování vyrovnal. Jenže Clara začíná občas couvat a někdy se ho bojí. A démon začíná mít v jeho hlavě větší a větší slovo. Kam až to může dojít?

Kniha krásně ukazuje, jak nás ovlivňuje dětství a jak se necháme ve vztahu manipulovat partnerem, protože o něj nechceme přijít.

Tenhle příběh od české autorky mě mile překvapil. Především to, kolik toho dokázala vtěsnat do jedné knihy menšího rozsahu. Taky povaha Thomase, jeho démon a přetvařovaní byli skvěle vykresleny, včetně touhy být za každou cenu nejlepší. A nesmím zapomenout na dovětek, který vysvětluje, že jména, čísla ani barvy nebyly náhodné a mají svůj význam - autorka si tedy opravdu vyhrála s každým detailem. Takže ano, kniha stojí za přečtení.

Bookish_Adria
15.08.2024 5 z 5

Novinka od české autorky Barva moci na mě svou obálkou působila trochu jako erotický román, ale nenechte se zmást.
Jedná se o českou literaturu pro ženy. Na mě to působilo jako psychologický román spíše, kdy je důležité číst mezi řádky a dostat se hlavnímu záporákovi do jeho hlavy.
Bylo zajímavé sledovat vývoj hlavní postavy a zkoušet pochopit jeho myšlenky a chování.

A o čem tento příběh je ?
Příběh začíná tím, že poznáváme hlavního hrdinu Thomase Lifara, který se zrovna chystá se svým spolubydlícím na párty. Thomas studuje na taneční škole v NY. Zaměřuje se na balet, kde jde ve stopách svého talentovaného a slavného otce. Tímto je na něho ze všech stran vyvíjený tlak a on sám je na sebe dost přísný.
Když se dostaví se svým kamarádem na akci, tak spatří dívku, která ho zaujme. Studuje také balet a je velmi nadaná. Jeho kamarád ho vybízí, aby ji sbalil, protože ví, že to nebude jen tak jednoduché. Nakonec spolu uzavřou sázku a po několika měsících silného snažení ji nakonec vyhraje.

Clara Hellerová studuje na stejné škole a je vynikající v tom co dělá. Její rodinná situace nikdy nebyla lehká, a když se zamiluje do Thomase, tak se tím vším něco změní.
Thomas se svým otcem nevychází, protože ho jen komanduje a shazuje a na něho to má dopad. Snaží se Claru ovládat a kupovat si ji drahými dárky.
Celý příběh pojednává o tom, že se musíme zamyslet, kdo je v příběhu opravdu ten záporák. Proč se Clara nechala tak lehko zmanipulovat? Proč se Thomas choval, tak jak se choval?

Za příběhem se skrývá opravdu mnoho. Vidíme jaký dopad na nás může mít výchova. Že i muži se mohou sebepoškozovat. Toxický vztah, kde vládne manipulace a jak je jednoduché se nechat ovlivnit. Líbí se mi jak se autorka s tímto vyhrála a kolik důležitých věcí do knihy zakomponovala.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Barva moci v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených3x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

romantika

Autorovy knížky

2024  100%Barva moci
Skrýt reklamy