Barvy přehled
Aino-Maija Metsola
Leporelo, které obsahuje „Okénko k otvírání na každé stránce k mání!“ Barvy pro nejmenší jako hra a objevování. Poznávání barev, pojmenování věcí a hledání rozdílů nabízí kniha finské výtvarnice Aino-Maiji Metsoly. Zábavu při čtení mohou zaručit vyklápěcí okna s hádankami, výrazné ilustrace i pestrá koláž témat.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barvy. Přihlašte se a napište ho.
K stížnostem níže popsaným přidávám ještě tuto: proč jsou zde zvířata v barvách, v nichž reálně neexistují? Proč je slon růžový a opice modrá? Můžete přece hledat zvíře, které k dané barvě nepatří, v jeho přirozeném vzhledu. Zbytečně matoucí.
* Pokud bych měla hodnotit fyzické zpracování knihy, bylo by za jednu hvězdu, protože hned první den, kdy jsem si ji po koupi prohlížela, se některé části rozlepily i natrhly a to jsem byla opatrná. V tom naprosto souhlasím s Luvy.
I co se týká obrázků jsou některé vyobrazeny tak, že malé dítě nemá šanci poznat co to je.
Hlavní plus ale vidím v tom, že na každé stránce jsou obrázky jen v jedné barvě. To byl důvod proč jsem ji pořídila. A jak píše zazvorek byly by z toho krásné plakáty.
Synovi se líbí, dokáže obrázky vyhledat, myslím, že barvy na tom pochopil velmi dobře už v roce a půl, takže účel splnila dokonale.
Kniha Barvy v seznamech
Krásná a zábavná knížka, která dceru baví a vrací se k ní. Fyzicky zatím odolává.