Baskervillský pes přehled

Baskervillský pes
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464799/bmid_pes-baskervillsky-FR2-464799.jpg 5 3962 3962

Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se zprvu vzpírají logickému chápání, činí z Baskervillského psa nejslavnější Doylův detektivní román. Detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrtí na venkovském panství v pochmurné krajině vřesovišť. Kdo měl zájem na smrti sira Charlese, dobrosrdečného mecenáše zdejšího nehostinného kraje? Je oním vraždícím monstrem skutečně nepolapitelný děsivý pes? Geniální dílo v novém překladu Richarda Podaného.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Odeon

The Complete Sherlock Holmes, 1902

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Baskervillský pes. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
17.11.2024 3 z 5

Detektivka Arthura Conan Doyleho patří mezi klasiku světové literatury. Napínavý, nápaditý, strašidelný a místy hororový příběh se čte již spoustu let a myslím, že se bude číst i nadále.

jitka_dankova
16.11.2024 5 z 5

Klasické světoznámé detektivní dílo s mou oblíbenou postavou Sherlocka Holmese. Knihu jsem četla znovu kvůli dořešení starší čtenářské výzvy 2021 (téma Kniha vydaná před sto a více lety) a pro tu správnou atmosféru jsem si jej dopřála jako e-knihu zdarma, která je sepsána tak, jak ji v roce 1905 vydalo nakladatelství Vilímek. I přes ten starší překlad jde ale o hodně čtivé dílo s nepředvídatelným dějem a akcí. Bavila mne snaha doktora Watsona o dedukci z vycházkové hole i jeho následné vyšetřování bez Holmese pro Holmese.

zsykorova
08.11.2024 4 z 5

Když mě máma strašila, ať to nečtu večer, tak jsem čekala nějaký ultra strašidelný příběh, ale nakonec to byla taková oddechovka.

Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)

15.05.2022

Knižní novinky (30. týden)

25.07.2021

Kniha Baskervillský pes v seznamech