Blbnutí s Oscarem přehled
Ivona Březinová

Básník v báglu série
Čas uběhl a tři kamarádky – černovláska Fany, zrzka Nikol a blondýnka Simča – už jsou v maturitním ročníku. Je únor a všichni ve škole očekávají předmaturitní nápor. Jenže se stane něco neočekávaného – budova školy, která je v havarijním stavu, se musí okamžitě zavřít. Holky napadne, že by mohly tři týdny samostudia strávit opět na cestách. Jet do Irska na intenzivní kurz angličtiny se zdá být nejlepším využitím času. Možná se k nim přidají i Manuel, Kat a Rosťa. A tak pošesté trojlístek kamarádek balí bágly. Vztahy v partě však v cizině doznají bouřlivých změn, když jednoho z nich zasáhne naprosto nečekaná láska. Pomůže aspoň některým z kamarádů pochopit novou situaci život spisovatele a dramatika Oscara Wilda, známého to bouřliváka, dandyho, muže radikálních názorů, kritika puritánské morálky, kterému nic lidského nebylo cizí? Ten byl ve společnosti vítán nejen pro svůj šarm, ale i jako vynikající, vtipný vypravěč příběhů. Což dokládá obliba jeho knih a divadelních her i v současnosti. Parta českých studentů naráží v Dublinu na jeho stopy v mnoha situacích. 30.11.2011 uplyne 111 let od Wildova úmrtí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blbnutí s Oscarem. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER) Nezapře se původní profese autorky, určitě dobrý způsob čerpání informací o Oscaru Wildeovi i o tom, jak vypadá jiná láska než ta heterosexuální.
Kniha Blbnutí s Oscarem v seznamech
v Mé knihovně | 16x |
přátelství, kamarádství Irsko irská literatura cestování spisovatelé Oscar Wilde, 1854–1900Autorovy další knížky
2016 | ![]() |
2007 | ![]() |
2006 | ![]() |
2007 | ![]() |
2005 | ![]() |
Stejně jako ostatní díly i tenhle se četl velmi dobře. Oscara Wilda jako spisovatele mám moc ráda a díky této knize jsem se dozvěděla mnoho nových informací o jeho životě. Těším se na poslední díl celé série :-)