Batman/Spawn (2024) | Databáze knih

Batman/Spawn přehled

Batman/Spawn
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551606/bmid_batman-spawn.jpg 4 14 14

Jako malý chlapec byl Bruce Wayne svědkem vraždy svých rodičů při nesmyslném násilí. Rozhodl se zasvětit svůj život boji se zločinem v Gothamu. Stal se z něj maskovaný mstitel – Batman. Dekorovaný voják Al Simmons zemřel v boji, ale dostal šanci, aby mohl znovu vidět svoji ženu. Za cenu vlastní duše... Simmons se poté znovuzrodil jako elitní válečník armády pekla – Spawn. Batman i Spawn dosud existovali v oddělených realitách a jejich bitvy se toho druhého netýkaly. Jenže Soví tribunál dal do pohybu plán, který má poštvat Temného rytíře proti Zplozenci pekla. Nezáleží na tom, kdo vyhraje. Obyvatelé Gothamu – a zřejmě i celé lidstvo – budou trpět, pokud naši hrdinové neprohlédnou intriky tribunálu a nespojí proti němu své síly.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman/Spawn. Přihlašte se a napište ho.

Ivan Kučera
25.02.2025 4 z 5

„Říkej mi Al. A ty jsi...“ – „Batman“. Tri čelné zrážky Temného rytiera so Spawnom (alebo skôr naopak?). Hlavne v prípade druhého menovaného pána je to záslužný počin, keďže legenda drsného amerického komiksu vychádza historicky úplne prvý raz až takto (v 90. rokoch sa jemne mihol v časopise Crew a to bolo všetko). Nakreslené je to patrične temne a ponuro. Batman zažil viacero crossoverov (Scooby-Doo, Nindža korytnačky, Sudca Dredd). Tento sa vydaril. Je drsný, určený dospelým, hoc asi to môže čítať aj mládež, nie je to explicitný krvavý bitúnok, to určite nie. Scenáre sú za mňa priemer, plno akcie a nedorozumení, aby sa Spawn a Batman mohli vzájomne posekať a potom si uvedomiť, že sú obaja hrdinovia (hoc u Spawna je to miestami fakt na hrane) a vyraziť spolu do boja proti ozajstnému sokovi. Síce mizerné scenáre (a to na nich prosím pekne pracoval aj legendárny Frank Miller), zato silná charizma Batmana a Spawna, desiatky strán bonusov, kvalitné prevedenie (pevná väzba s prebalom) a skvelá kresba (vrátane parádneho koloringu) z toho napokon robia niečo, čo v mojich očiach JE hodné 4* (hoc áno, s oškretým karmínovým plášťom).

RaptoR
10.02.2025 3 z 5

Scénáristickým majstrštykem není živ Spawn! Je to komiks postavený na skvělé kresbě, velkém plášti a pekelných bitkách, kde není nutné zapojovat mozek, nedejbože si ty texty ještě číst. A stejně... i když crossover Batmana a Spawna trpí neduhy většiny crossoverů - totiž nevěrohodně splácanou dějovou linií, která nabízí hlavně oblíbené hrdiny na jedné stránce nežli kvalitní čtení - nedá mi to abych stránky této knihy neobracel v rukou víc, než je nutné. Spawn je k uzoufání ublábolený a nudný. Ale ukažte mi jedinou komiksovou postavu, která vypadá tak krutopřísně! I po třiceti letech na scéně je to pořád ku.evskej frajer! O dědkovi Batmanovi nemluvě.
Více v recenzích.

Áňa 998
18.01.2025 4 z 5

Komiks Batman/Spawn jsem si odnesla z podzimního setkání s @crew_komiks , které bylo opět úžasné! Nevím, jestli bych do komiksu normálně šla. Jasně, Batman, to je pro mě osobně velké lákadlo. Ale Spawn? Tahle postava mi absolutně nic neříkala a myslím si, že jsem se s ní příběhově ještě nepotkala. Takže jsem komiks brala jako dobrou příležitost se seznámit!
Na první pohled komiks určitě potěší každého komiksového sběratele. Krásná obálka, pevná vazba s přebalem.. Fakt krása! Mám takové komiksy ráda, v mé poličce mají čestné místo.
Kniha obsahuje dvě části - první je příběhová. Najdete tu tři příběhy, každý je jiný, originální a za každým stojí jiní tvůrci. Druhá část je opravdu pro fanoušky, najdete tu alternativní obálky a taky další kresbu. Tahle část rozhodně stojí za detailnější prohlédnutí!
Co se týká příběhů, malinko jsem tápala. Spawna neznám, takže jsem si něco málo dohledávala a sem tam bylo místo, kdy jsem si říkala, že mi něco nezapadá. Batman je opět skvělý, tak jak to prostě umí. Co jsem si ale maximálně užila, to je kresba, která je neskutečná.
Spawn je skvělá postava, a já doufám, že se s ním ještě potkáme. Na nějaké to první seznámení s ním tenhle komiks rozhodně stačí, ale myslím, že může nabídnout mnohem víc. Moc oceňuju bonus nakouknout do zákulisí komiksu v podobě kreseb.

Kniha Batman/Spawn v seznamech

v Mé knihovně11x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autoři knihy

Todd McFarlane