Bažant přehled

Bažant
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551995/bmid_bazant.jpg 4 11 11

Marek Wolf série

< 9. díl

Marek Wolf sa ocitá uprostred zložitého vyšetrovania, ktoré mu zasahuje do osobného života viac, než by si prial. Jeho blízky kolega a spolupracovník Adam Vanek je nezvestný a Adamov únosca sa Wolfovi vyhráža odhalením najtemnejších tajomstiev. Marekove neortodoxné metódy a temná minulosť ho stavajú do nebezpečnej pozície. Musí sa vyrovnať s nečakanou zradou a hrozbami, no postupne odkrýva spletité tajomstvá a uvedomuje si, že stojí pred takmer neriešiteľnou voľbou: zachrániť Vaneka alebo vlastnú kožu? Poručík Karol Lupták čelí doposiaľ najväčšej výzve svojej kariéry, keď ho uprostred noci zavolajú na groteskné miesto činu. V lesoparku na Železnej studničke objavia obeť s vrecom na hlave, ktorú tam vrah naaranžoval, akoby si len užívala piknik v prírode. S podporou kapitána Bernáta sa Lupták púšťa do práce a čoskoro zisťuje, že v najnovšom prípade nie je nič také, ako sa na prvý pohľad zdá. Keď má pocit, že je na stope páchateľovi, v Bratislave zmizne ďalšie dievča a pre políciu sa začínajú preteky s časom.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bažant. Přihlašte se a napište ho.

miloslav5679
13.12.2024 4 z 5

Zvláštna kniha, v podstate dve v jednej, stačí čítať najprv každú nepárnu a potom párnu kapitolu, prienik tych dvoch kníh je uplne minimálny až žiadny. Myslím, že séria s kapitanom Wolfom mala skončiť tym dielom keď ho na konci knihy " zastrelili". Mám pocit akoby to už bolo nasilu a z môjho pohľadu je to už veľmi nepravdepodobné..príliš veľa zapletených policajtov. Hodnotenie tak na 75%

Ahmose
13.12.2024 5 z 5

V poradí deviata kniha zvieracej série od môjho najobľúbenejšieho slovenského autora Františka Kozmona. Ťažko sa v takomto prípade píše recenzia bez spojlerov. Nemá zmysel sa vyjadrovať k postavám ako takým, ani k štýlu písania, kto sa zaujíma o tento diel, tak už je s oboma týmito aspektami dávno oboznámený. V tomto diely je dej rozdelený na dve dejové linky, jedna sa odohráva v prítomnosti a plynule nadväzuje na predchádzajúci diel a druhá sa odohráva v nedávnej minulosti. Trošku som mal na začiatku z toho obavu, pretože sa jedná o zatiaľ najkratšiu knihu v sérii a bál som sa či nebude jedna z dejových liniek, len takým doplnkom bez hlbšej pointy. Moje obavy boli úplne zbytočné. Autor dokázal, že aj na malo priestore sa dá vystavať zaujímavá krimi zápletka. Naozaj nemám čo vytknúť, bol to opäť výborne strávený čas s mojimi obľúbenými postavami a teším sa na ďalší diel. Som neskutočne zvedavý ako sa dej a život Mareka Wolfa ďalej vyvinie.

o_mega
12.12.2024 1.5 z 5

Sorry ... toto mi vobec nesadlo. Vela veci mi tu vadi. Prisilna kava, az priam nestravitelna. Policajt zlocinec patra po policajtovi zlocincovi z oddelenia policie kde nie je cisty asi nik .... hadam ani upratovacka. Cap zahradnikom hlada capa zahradnikom na policajnom oddeleni kde je kazdy capom zahradnikom? Akoze fakt? Tu mam fest neprekonatelny problem s uveritelnostou a ked to ma byt akoze pravda ... tak zbohom a amen! Co postava to problem, ked nie priamo nezakonny tak minimalne moralny. To preskakovanie z minulosti do pritomnosti tomu tiez nepomohlo. Humor anilen naznakom. A na zaver si dovolim pohlad do buducna. Z tohto mi pripada ako jedina "cista" Sivakova. Obavam sa, ze ani jej to nevydrzi. S ohladom na doterajsi Kozmon-ov styl predpokladam, ze Sivakova "to schyta" v niektorej nasledujucej knihe :)

Kniha Bažant v seznamech