Bazár démonov přehled
Pavel Chodúr
Sarantos Petrakis je zamestnanec farmaceutickej firmy žijúci v malom meste v strednej Európe. Jeho život vyzerá idylicky až do momentu, kedy sa mu začnú v byte zjavovať mytologické bytosti. Táto skutočnosť, spolu so zúriacim vírusom v uliciach, mu začína výrazne narúšať psychické zdravie. Napriek počiatočnému skepticizmu pochopí, že prapodivné bytosti sú reálne a on musí využiť všetok svoj um, aby ich opakované návštevy prežil. Jeho jedinou nádejou je vyslanec Najvyššieho, ktorý má v našom svete uchovávať rovnováhu. To mu ale značne komplikuje Kráľ v žltom. Ten ako prevádzkovateľ Bazáru démonov za sebou umne zametá stopy a privádza na svet stále viac nechceného chaosu. Stihne vyslanec zachrániť aspoň niekoho?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bazár démonov. Přihlašte se a napište ho.
![ladyel ladyel](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/429121/m_myreading-adv-wek.jpg?v=1695115244)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha Bazár démonov sa mi do hlavy zapísala ako kniha, pri ktorej mi bolo extrémne nepríjemne.
Ani nie kvôli desom a nechutným scénam, ako kvôli realite, ktorú opisuje.
Zlo je všade okolo nás a vyberá si slabé kusy - slabé duše, ktoré sú plné strachu. Strach je jeho poživeň, jeho pozvánka. Oslobodiť sa je ťažké. Takéto prípady väčšinou končia samovraždou a jeho to napĺňa.
Pri čítaní podobných príbehov často uvažujem nad tým, čo viedlo autora pustiť do sveta niečo také. Nemali by sme čítať len o tom dobrom? Napĺňať si srdcia láskou?
Odpoveď je jasná - je to potrebné, aby sme boli obozretní a vnímaví. Aby sme sa nebáli čeliť zlu a ochrániť svoju dušu. Lebo nieje všetko len čierne a biele, zlo má často podobu toho najkrajšieho, čo sme kedy videli.
V konečnom dôsledku som mala z knihy veľmi zmiešané pocity. Dej ako taký bol zaujímavý, vykreslenie postáv sa mi páčilo, z čoho som bola mierne sklamaná boli nadávky a väčší počet gramatických chýb.
Napriek tomu, po veľkom zvážení a po prečítaní poslednej kapitoly, ktorá sa mi páčila, knihu hodnotím ako priemer, no budem veľmi silno uvažovať, či si prečítam aj pokračovanie.
Ďakujem veľmi pekne za štafetu.
![TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve](https://www.databazeknih.cz/img/users/80_/80990/m_terulka209-6549fb5a37804.png?v=1699347290)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Hm, no rozhodne ako začiatok serie okej, ale strašne chaotické. Nehovorím, hlavu a pätu to malo ako fantasy kniha spĺňa všetky moje požiadavky, nadprirodzeno, príšery - ale ako píšem velmi chaotické.
O tom prečo chceli využili Sarantosa, či toho chudáka starého,to sme nezistili. Sarantosa bez vysvetlenia týrali aby od neho niečo získali ale čo? Jednoducho jeden veľký otáznik o čo vlastne v tej knihe išlo?
Pre tých čo nečítajú Anotacie je to záhadou takže odporúčam ju prečítať
Ak bude druhá časť rada si ju prečítam už len preto, či to autor všetko vysvetlí a čo išli velvyslanec (asi dobra) a vedma urobiť? zachrániť svet? Zneškodnit demonov?
Kniha Bazár démonov v seznamech
v Mé knihovně | 1x |
2023 | ![]() |
2017 | ![]() |
2021 | ![]() |
2024 | ![]() |
Knihu ve slovenštině jsem nečetla už dlouho a tak jsem se s radostí vrhla na tuhle. Navíc v příběhu vystupují nadpřirozené bytosti, je to horor a má to velká písmenka. To půjde číst samo. Šlo, ale prvních pár stránek se mi nelíbilo. Stále další a další prolog. Ale je to první díl, tak je to představování pochopitelné. Když se však v temném koutě objevily tajemné postavy, přeběhl mi mráz po zádech. Pamatujete si tu hrůzu ze strašidel pod postelí? Tak přesně tu nám autor předložil. Brrr. Zdá se, že hlavním hrdinou bude Sarantos Petrakis a jeho koníček. I když jistě to nevím. Je tu nějaký děj, ale nevíme proč se děje to, co se děje. Tahle kniha je plná náznaků. A taky mrtvol. Ale proč? To doufám zjistím v dalším díle. Je tu totiž další tajemná osoba a ta vypadá, že je na straně dobra. I když se u toho dost nacestuje. Byli jsme v Bratislavě, ve Vídni a v Budapešti. A co ta stará věštkyně? Samé otázky a žádné odpovědi. Vypadá to na astronomický boj dobra se zlem.