Bazén přehled

Bazén
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539818/bmid_bazen.jpg 4 17 17

Tomáš je obyčejný muž středního věku, který je vystaven hned několika tragickým událostem najednou. Jeho jediný blízky člen rodiny leží v kómatu poté, co byl sražen nákladním autem, a policie je při vyšetřování případu více než liknavá. I díky vlastenecké výchově svého dědy, Československého legionáře a řídícího gymnázia, nalezne po náhodném setkání se sapérem z cizinecké legie, své životního poslání. Stává se bojovníkem proti bezpráví, korupci i mocné mafii, které jsou ve společnosti všudypřítomné. Pouze jediná věc je schopna narušit plnění poslání. Neúprosná touha po rodinné vendetě...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bazén. Přihlašte se a napište ho.

los
05.12.2024 3 z 5

za války si Češi vymysleli Péráka a dneska by potřebovali Tomáše Pavlíčka

vítám mladého českého autora, který se nehňahňá v traumatech a sebelítosti, ale naopak vybízí k tomu, začít konečně něco dělat, i když propadnu pasivní zoufalosti ze současného uspořádání světa

ač pro mne byla Věrného prvotina Proměna uvěřitelnější, je mi i novinka Bazén náležitým quilty pleasure čtením: konečně autor, který píše z prostředí, které je mu blízké, a o věcech, situacích a jevech, jimž rozumí, nebojí se bez servility říct vlastní názor, a k pohnutému ideovému zápalu přidá i nenucený humor, super oddechovka s posláním (viz strana 242: nespoléhat na jiné, až za mne vyřeší moje trable)

Ristridin
03.12.2024 4.5 z 5

Kniha, u které znalci první autorovy knihy očekávali návaznost na některou z postav. Nestalo se, musíme si počkat na jiná díla.
Děj zasazen do roku 2000, tedy do období, kdy mi byly jen 4 roky a období to bylo po devadesátkách stále dost divoké, korupce a mafiánské praktiky bujely. Děj, ve kterém se objevuje akční postava, která se s tím moc nemaže, mi tak nepřišel nijak přehnaně přitažený za vlasy a vychází z poměrně reálných situací.
Na straně 50 u scény z chlívku jsem si sice říkal, že je to takový celý trochu podivný, ale pak se kniha rozjela, přidala solidní (ale nepřehnanou) brutalitu a bavila mě do konce. Vyprávěním a někdy taky "humornými" částmi.
Po dočtení si říkám, proč je název Bazén? Ano, objevil se tam, ale nebylo na něm nic zásadního a symbolicky mi to taky do kontextu nezapadá.
Čtení jsem si užil, ale měl bych jednu věc - jak u první knihy byla obálka fakt hodně hezká a na první pohled mě zaujala, tak obálka u druhé knihy působí v hmotné podobě dost lacině. Pro někoho třeba nepodstatné, ale obálky často prodávají knihy.

Katania
26.11.2024 5 z 5

Čtivé, napínavé a částečně humorné. Doporučuji!

Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)

22.09.2024

Kniha Bazén v seznamech