Hanebná zrada přehled

Hanebná zrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518711/bmid_hanebna-zrada-hPi-518711.jpg 4 67 67

Beatrice Hyde-Clareová série

< 3. díl

Beatrice Hyde-Clareová úspěšně vyřešila dvě vraždy, které se jí z nějakého důvodu připletly do cesty, a nyní se poohlíží po další. Plachá stará panna se hloupým řízením osudu zamilovala do naprosto nedosažitelného vévody z Kesgravu a zoufalé hledá něco, co by jí pomohlo přijít na jiné myšlenky. Má ale štěstí, protože se na prahu jejího domu objeví starý známý z letního pobytu v Lake Districtu, a přesně to „něco“ jí nabízí: milenec matky jeho snoubenky totiž právě toho rána velice bolestivým způsobem zemřel a očividně byl otráven. Je to sice naprosto nezvyklé, ale mladík o vyšetření případu požádá Beu, protože do celé věci nechce zatahovat policii. Beatrice se tedy ihned pustí do hledání vraha pana Wilsona, ale takřka okamžitě se ocitá ve společnosti vévody z Kesgravu, který je jako obvykle odhodlaný jí pomoci. Je to zkrátka nespravedlivé, protože hlavním důvodem, proč se do té záležitosti pustila, bylo držet si pohledného vévodu od těla. Nyní tedy musí čelit dvojité výzvě – odhalit vraha, aniž by přitom odhalila vlastní srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Kontrast

An Infamous Betrayal, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hanebná zrada. Přihlašte se a napište ho.

TuskaJ
10.10.2024 4 z 5

Třetí díl této detektivně-romanticky-humorně historické série. I zde zdlouhavější úvod opakující předchozí děj, ale ne tak příšerný jako v díle druhém. Autorka čtenáři opět dodá mrtvolu, vévodu a hlavní hrdinku. Co je na knize nejcennější, je humor. Jemný i jízlivý, sarkastický i nevázaný. Podmínkou čtenářovy spokojenosti je, že mu nevadí pomalejší plynutí děje. Pokud vyjdou i další díly, ráda si je přečtu.

Kenan
06.09.2024 4 z 5

Komentář píši až po přečtení celé série. Beatrice je nevýrazná, tuctová, 26ti letá stará panna, ve společnosti neviditelná, žijící v domácnosti své upjaté tety Very. Objevuje ale svou zálibu ve vyšetřování záhadné smrti a hodlá se jí věnovat. Jejím společníkem v pátrání se náhodně stává vévoda z Kesgravu, který je naopak velmi pohledným nejžádanějším svobodným mládencem v Londýně. Přestože je Beatrice pod jeho společenskou úroveň, při pátrání se dokonale doplňují.
Líbily se mi vtipné dialogy i humorné situace, do kterých se oba dostávají.
Vadilo mi jen stálé opakovaní předešlého děje, které bylo zbytečné.
Historický detektivní román s humornými prvky a nastíněním romantické linky v prostředí tehdejší svázané společnosti. Mně to bavilo.

EvelineGray
16.08.2024 5 z 5

Oficiálně má srdeční záležitost!
Jasně, pokud bych to měla posuzovat jen na základě detektivní zápletky, tak by to nebyla taková sláva. I tady je vyšetřování zločinu založeno hlavně na domněnkách, nikoli na důkazech. Ale to už jsem si trochu zvykla a vychutnávám si hlavně naprosto krásné obraty, vtipné dialogy a celkovou atmosféru, kterou autorka dokáže úžasně navodit. A samozřejmě hlavní dvojici, která je k sežrání.

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023

Kniha Hanebná zrada v seznamech