Běhání na doraz přehled
Matthew Futterman
Bob Larsen se stal legendou. Trenér běžců na dlouhé tratě začínal jako kouč na střední škole v šedesátých letech 20. století, neortodoxní metody ale posunuly jeho svěřence na národní scénu. Běhání na doraz je strhující vyprávění o Larsenově cestě, kdy dovedl svoje běžce – profesionální i rekreační – na úroveň, o které ani nesnili.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Sport
Vydáno: 2020 , Universum (ČR)Originální název:
To The Edge, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Běhání na doraz. Přihlašte se a napište ho.
No musím souhlasit s komentářem níže, že opravdu nejde o skupinu žádných podprůměrných běžců, v tom případě by mě zajímalo do jaké běžecké kategorie bych se měl řadit já když tahle skupina by mi utekla ne o parník, ale o několik flotil :) Každopádně tohle mi udělalo radost, oddanost pro běh se vyloupne v podstatě z každé stránky i z drobných autorových vsuvek..... moc co dodat nemám, každý kdo běhá na jakékoliv úrovni si tady to svoje najde.
Dobré, jen se nejedná o podprůměrné běžce, ale o velmi talentované mladé lidi, kteří vítězí již ve školních závodech. Pro všechny tyhle lidi je běhání vášeň.
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
Kniha Běhání na doraz v seznamech
Přidám se k předchozím komentářům. Ten popis knihy se úplně nepovedl :-) . Každopádně z knihy je patrná láska (a oddanost) k běhání. A to nejen od všech zmíněných v knize, ale od autora samého. Myslím, že kniha může pro někoho působit i motivačně. Ať už k tomu poprvé vyběhnout, jakoukoliv věc (i přes skepsi okolí) vyzkoušet a dotáhnout do konce. A nebo prostě jen si užívat každý den, který dostaneme navíc (viz manželka trenéra Larsena).
Úvod knihy o "dřevních" dobách běhání a hledání způsobů, jak na to. I když ve finále je to vlastně jednoduché a jasné. Levá noha střídá pravou a všechno v tempu na hranici možností:-)). Pak je takové trošku mezidobí, které mi přišlo jako oddechnutí před finálem knihy o Mebovi Keflezighim. Sem tam se v knize objeví krátký běžecký příběh autora knihy, který mě pokaždé bavil.