Belinda a tajemný výlet přehled
Jolka Krásná
Belinda střídavou péči zkrátka nesnáší. Jeden týden žije u mámy, jeden zase u táty. Má pocit, že není nikde doma. Její maminka Jasmína ji po dlouhém váhání vezme o letních prázdninách na tajemný výlet do krajiny svého mládí. Do poklidného světa, který nezná mobilní telefony, internet ani televizi, ale zato je v něm spousta neobyčejných bytostí a nádherná příroda, se kterou lidé harmonicky souzní. Platí tam ovšem přísná pravidla – kdo z tohoto světa jednou odejde, nesmí do něj už nikdy vkročit. Jasmína se ale přece jen rozhodne vrátit a vezme s sebou také svou dcerku. Stihne ji však krutý trest. Dokáže Belinda spolu s novými přáteli svou maminku zachránit a zlomit kouzlo, které proti ní kdosi vyslal? Napínavý a dojemný příběh s fantazijními prvky pro čtenáře od 9 let doprovázený půvabnými ilustracemi Evy Chupíkové... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Belinda a tajemný výlet. Přihlašte se a napište ho.
Jako dětská kniha je milá, lehce napínavá, protknutá všedními problémy dnešních dětí (konflikty mezi rodiči, střídavá péče, konflikty mezi dětmi navzájem). Zároveň se objevuje téma uspěchaného, výkonového světa s kouzelným, zpomaleným světem, ve kterém by si přálo žít nejedno dítě.
Kniha se mě zaujala skrze obrázky. Písmenka jsou taky velká úměrně věku. :-)
Dvanáctý ročník KNIHOMÁNIE startuje v pátek 21. října 2022
21.10.2022
Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)
02.10.2022
Kniha Belinda a tajemný výlet v seznamech
Belinda a tajemný výlet je pohádková fantasy pro menší čtenáře a jejich rodiče. Kniha je krásně ilustrovaná. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.