Faraonův poklad přehled

Faraonův poklad
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165000/bmid_faraonuv-poklad-165000.jpg 4 51 51

Ben Hope série

< 4. díl

Bývalý operativec SAS Ben Hope vede pokojný život na francouzském venkově, jeho nově nalezený klid však nemá dlouhého trvání – dozvídá se, že v Káhiře byl při práci na tajemném projektu brutálně zavražděn egyptolog Morgan Paxton. Jeho otec, plukovník Harry Paxton, Bena žádá, aby pomohl dopadnout synova vraha. Plukovník Benovi kdysi zachránil život, a Ben proto jeho prosbu nedokáže odmítnout. Ocitá se však v prekérní situaci, neboť Harry po něm chce, aby Morganovu smrt pomstil. Vše se ještě komplikuje tím, že se Benovi líbí Harryho nová žena Zara. Když Ben při pátrání po Morganovu vrahovi putuje špinavým káhirským podsvětím, začíná mu docházet, že za Paxtonovou archeologickou prací se skrývá něco víc… Jeho kroky postupně vedou z Itálie a Paříže na skotské pobřeží a odtud na břehy Nilu, kde jeho výprava vrcholí rozhodujícím soubojem v súdánské poušti. Na konci cesty leží skrytý poklad nevyčíslitelné hodnoty z doby kacířského faraona Achnatona. Kvůli takovému bohatství jsou někteří lidé ochotni jít přes mrtvoly…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Heretic´s Treasure, 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Faraonův poklad. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Gracinka
17.07.2024 4 z 5

Příběh byl nevšední, zajímavý, ale tolik záporných postav už bylo moc. V podstatě to bylo jen o tom, že se Bena pořád někdo snažil zabít a nakonec přišla největší zrada.

ludek.n
14.03.2022 4 z 5

Čtvrté pokračování dobrodružných výprav Bena Hopea má v Česku nového nakladatele: po ostravském Dominu se vydání chopil pražský gigant BB/art a přivedl zpátky i překladatelku Kláru Míčkovou, kterou u předchozí štace nahradil Petr Štádler. Ben Hope v tomto příběhu, jak už sám název napovídá, hledá bájný poklad, ukrytý před kontroverzním faraonem Achnatonem thébským veleknězem Venkaurem. Že to je pátrání smrtelně nebezpečné, netřeba pochybovat. Ve hře je obchodník se zbraněmi i mezinárodně hledaný terorista. Ben se dokonce znovu zamiloval, ale ani v tomto případě to není bez komplikací. Jeho neochota zabíjet došla tak daleko, že dějová linka ubrala ze zběsile krvavého akčního módu a vydala se spíše dobrodružnější cestou, plnou rychlých zvratů a překvapivých momentů. Sadistické scény mučení a zabíjení, kterými operovaly předchozí díly, se tak dostaly na okraj zájmu (ne že by úplně vymizely), což knihu lehce polidštilo. Do češtiny je Faraonův poklad posledním přeloženým románem s Benem Hopem v hlavní roli, přestože Scott Mariani samozřejmě pokračuje v psaní a k dnešnímu dni má série už celkem 25 pokračování. Třeba se někdy ještě některého z nich dočkáme.


Dalgiona
16.02.2022 4 z 5

Jako vždy ani v této knize mě spisovatel nezklamal. Honba za pokladem, láska, touha po bohatství, teroristé, překupníci, zrady. To vše v poutavém a velmi čtivém příběhu nabízí kniha Faraonův poklad.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Faraonův poklad v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x