Benediktovo evangelium přehled
Joseph Alois Ratzinger
Kniha promluv, ve kterých papež Benedikt XVI. na základě evangelijních úryvků rozvíjí svá zamyšlení nad životem křesťana dnes.
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 2014 , PaulínkyOriginální název:
Il Vangelo di Benedetto XVI, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Benediktovo evangelium. Přihlašte se a napište ho.
Tomu, kdo četl autorova Ježíše Nazaretského, tahle knížka zřejmě žádné překvapení nepřinese, mnohé teze a směřování budou už známou - i když nikdy neohranou - skutečností. Zajímavé jsou zpětné pohledy na tehdy zařazená aktuální témata, protože už teď je s odstupem mnohdy možno hodnotit, nakolik jsou taková ještě dnes a která už do jisté míry zapadla. Nicméně - některé podněty jsou aktuální stále a ty jsem si ráda vytěžila.
Výběr homilií papeže Benedikta, který dle mého názoru velmi dobře shrnuje základní body jeho myšlení, teologie a témat pontifikátu. Lze jen litovat, že jim veřejnost (do značné míry i ta katolická) nevěnovala větší pozornost.
Kniha Benediktovo evangelium v seznamech
Benedikt XVI., papež, 1927- promluvy
2011 | Ježíš Nazaretský I. |
2007 | Úvod do křesťanství |
2006 | Deus caritas est |
2006 | Duch liturgie |
2008 | Eschatologie: Smrt a věčný život |
Knížka obsahuje 32 výkladů úryvků evangelia, které papež Benedikt pronesl při různých příležitostech. Obsahují hluboké a obohacující myšlenky. Sv. Otec Benedikt je mistr slova a dokáže upoutat. Jeho myšlenky nás mohou, díky jeho knihám, i dále inspirovat, i když už mezi námi není.