Poslední lov přehled
Deon Meyer
Benny Griessel série
Když kapitánu Bennymu Griesselovi přistane na stole spis s odloženým případem, neochotně se spolu se svým partnerem Vaughnem Cupidem, kolegou z jihoafrické elitní policejní jednotky Jestřábů, pustí do ověřování důkazů, které se vztahují ke zmizení – a možné vraždě – bývalého policisty Johnsona Johnsona. Ten totiž zmizel na jedné z nejluxusnějších vlakových linek směřujících z Kapského Města do Pretorie. Odpovědi, které Griessel a Cupido hledají, mohou znát dva Johnsonovi spolucestující, jenže to vypadá, že se dočista vypařili. Těch několik stop, na které Benny a Vaughn narazili, navíc napovídá, že by mohlo jít o snahu zamaskovat mezinárodní skandál…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The Last Hunt, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední lov. Přihlašte se a napište ho.
Klasický autorův styl - dvě či více vývojových linií, které se ve finále protnou a věci do sebe zapadnou. Napínavé, přiměřeně akční, nevyskytuje se přehršel postav, které by rozbíjely pozornost. Sice za to neubírám hvězdičku, ale jedna věc mi tam teda neseděla - ta pojednání o prstýnku a Alexe. To bylo nevhodně násilné, ničemu to neprospělo, takové zbytečně plitké odstavce. Jinak se těším na další díl.
V detektívkach tohto autora nájdete dostatok napätia aj istú dávku humoru a to je dobrá kombinácia.
Knižní novinky (10. týden)
07.03.2021
Kniha Poslední lov v seznamech
detektivní a krimi romány policie zločiny Jihoafrická republika jižní Afrika
Moje první kniha od tohoto autora. Dosti dlouho jsem si nebyla jistá, zda se mi kniha líbí nebo zda ji vůbec dočtu. Ale nakonec jsem byla zvědavá jak vše dopadne a dočetla. Zajímavá sonda do života v Jihoafrické republice, která je na nejlepší cestě dopadnout špatně. Dobří policisté to nemají lehké nikde na světě a v silně korupčním prostředí je div, že ještě někteří existují. Snad to s nimi dopadne dobře i v dalších dílech.