Temný proud přehled

Temný proud
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506429/bmid_temny-proud-GCu-506429.jpg 5 34 34

Benny Griessel série

< 7. díl

Po vyšetřování, při němž hrozilo odhalení korupce v jihoafrických mocenských kruzích, byli Benny Griessel a Vaughn Cupido degradováni a propuštěni z elitní policejní jednotky Jestřábů. Při čekání na převelení obdrží Griessel znepokojivý anonymní dopis, v němž se píše: „Mohu věřit pouze vám a kapitánu Cupidovi. V našem lůně je zmije. Dávejte si pozor na telefonáty.“ Benny a Vaughn se vzápětí pouští do pátrání po zmizelém Calliem de Bruinovi, mladém univerzitním studentovi a geniálním programátorovi. Zatímco oba muži zintenzivňují pátrání, realitní makléřka Sandra Steenbergová čelí své vlastní krizi: státní korupce způsobila krach na trhu s nemovitostmi, což ještě zhoršilo tíživou finanční situaci její rodiny. Když ji kontaktuje miliardář Jasper Boonstra, aby realizovala prodej jeho luxusní nemovitosti, bere to jako příležitost. A pak Boonstra beze stopy zmizí a všechny dílky vyšetřování do sebe začínají zapadat…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

The Dark Flood, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný proud. Přihlašte se a napište ho.

čef
04.01.2025 5 z 5

Pendergast si nedá pokoj a přivádí svými perfektními dedukcemi a konáním všechny v úžas. Tentokráte připlouvají useknuté nohy a je to hrůza. Do děje se zapojují drogové gangy, pašeráci lidí a podivná armáda a ti všichni ohrožují našeho hrdinu a lidi okolo něho. Opět napínavé, výborné a v důsledku optimistické čtení, které mám rád.

konicekbily
07.08.2024 4 z 5

Na doporučení kolegů z Databáze knih jsem zkusil novou řadu krimi příběhů z jihu Afriky. Děj se pomalu rozbíhá, jsou tam odkazy na předchozí díly a také způsob/styl psaní považuji pro mne trochu neobvyklý - nový. Třešničkou na dortu je popis tamního korupčního prostředí - je-li to pravda, tak je to hodně špatně!

YangJie
03.07.2024 5 z 5

Deon Meyer je prostě skvělý spisovatel. Jeho série s Bennym je neuvěřitelně čtivá a jako bonus dostáváme my, tady v ČR parádní informace o tom, jak to vlastně tam v JAR chodí. Vlastně skoro už nechodí. Stát si rozebrala černá komunistická mafie jménem ANC a teď už se vlastně jen čeká na úplný kolaps. Jsem jen udiven, že Deon Meyer může a troufne si to takto otevřeně popisovat.

Letní příběh, Zásnubní prsten a další knižní novinky (12. týden)

19.03.2023

Kniha Temný proud v seznamech