Berserk 1 přehled
Kentaró Miura
Osudový, krvavý příběh s prvky romantiky a velkou porcí akce! Dospělá fantasy, která si získala davy fanoušků, televizní seriál, celovečerní filmy i počítačové hry! Hrdinou je Guts, Černý šermíř, obávaný bojovník, o kterém se raději nemluví nahlas. Má obrovský meč, kovovou ruku, stovky jizev z bojů a mučení a znamení, které k němu přitahuje síly zla. Ale ne vždycky byl takový. Příběh se postupně vrací zpátky do dob, kdy je Guts ještě mladý a poznává Griffitha, charismatického velitele oddílu Jestřábů. Muže, který mu změní život.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Berserk 1. Přihlašte se a napište ho.

"Jsou mi v patách démoni"
Berserk je oficiálně mojí první manga, kterou jsem si mohl zapůjčit od mého nového kamaráda Filipa K., abych trochu nakoukl do jeho kultury a světa. Asi rok zpátky jsem měl velké lačnění po komiksech, ale Vrána ani jiné věci mě nějak nesebrali. Ovšem tady se to mydlí hlava nehlava a taky kdejaká hlava na hlavě dlouho nezůstane. Kamkoliv jde je to masakr, carnage, řežba a psanec, odepsanec jako Guts nemá, co ztratit, v očích jen krev a v srdci hořkost, nenávist. Je to naprosto bezohledné, nesmlouvavé, žádný řád ba ani spravedlnost. Nová postava na scéně vydrží tak tři strany. Líbí se mi zpracování, to duševní trauma, co si sebou nosí, ten nezájem o lidi, to pohánění po pomstě. Přečetl jsem to na jeden dech a další díly jsou podmínkou. Chci vidět více rozsekaných obličejů, chci vidět padnout panovníky, potřebuji se dozvědět více o cejchu, behelitu a má-li vůbec takhle ztrápená duše v natolik nelítostném světě šanci na nějaké spasení a život.
Takže manga má možná dalšího fandu, děkuji na dálku Filipovi a musím si zjistit něco o autorovi, či zda-li byl Puk inspirován Snem noci svatojánské.

Kniha dává presne to co očekáváte. Násilí, krev, hrdinu Gutse (rekl bych az dvojmysl) a poradnou naloz promyslene akce. V neposlední řadě nechybí ani typicky situacne kreslený humor.
Kniha má spád, kresba je opravdu povedená a přehledná.
Kdo (18+) se našel v řádcích vyse, nemá nad čím otálet. Ja se vrham na další svazek. *How a vílákum zdar*
Knižní novinky (29. týden)
12.07.2020
Kniha Berserk 1 v seznamech
v Mé knihovně | 121x |
Brutální a temné čtení. To, co v prvních pár dílech vypadá jako brak, se od trojky šine k shakespearovskému čtení. Miura mistrně pracuje s brakovými tématy a kombinuje to s dokonale promyšlenou psychologií. Kdo je otrlý, užije si rytířský a velmi, velmi procítěný příběh o hodnotách. Ať to zní, jak chce, Berserk mi pomohl pochopit a překonat dost těžké období. Pro mě hodně silný příběh o naději.