Bestie z Buchenwaldu přehled

Bestie z Buchenwaldu
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504340/bmid_bestie-z-buchenwaldu-J73-504340.jpg 4 105 105

Román Bestie z Buchenwaldu je založen na skutečných událostech. Přesto, nebo možná právě proto, se jeví být tak šokujícím a neuvěřitelným. Jak známo, pravda totiž může často být horší než ta nejděsivější fikce. Protože i ve skutečnosti je člověk schopný všeho. Ilsa Kochová se dopustila příšerných činů. V průběhu historie bezohledně týrala a zneužívala neuvěřitelné množství vězňů. Čarodějnice z Buchenwaldu týrala vězně mimořádně brutálním způsobem a vysloužila si pověst jednoho z nejhorších sadistů v historii. V její vile byly mimo jiné nalezeny výrobky z lidské kůže. Ilsa Kochová byla německá dozorkyně SS v koncentračních táborech a manželka Karla Otto Kocha, který byl velitelem tábora Buchenwald. Byla zařazena do skupiny válečných zločinců a nejčastěji je známá jako „velitelka Buchenwaldu“ Co udělalo z rozkošného a spokojeného děvčete rafinovanou, surovou sadistku? Je neuvěřitelné, jak snadno se lidé přizpůsobí změně…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kontrast

Bestia z Buchenwaldu, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bestie z Buchenwaldu. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
21.10.2024 5 z 5

Rozumiem tomu, že niekto kto nesúhlasil s vtedajším režimom tak ako ostatný nesúhlasili s následným Hitlerom, boli za Hitlera a podporovali ho.

No čo už vôbec nechapem je aktérka tehto knihy Ilse Koch, ktorá zažila 1. sv. vojne a videla čo to urobilo s jej rodinou s jej otcom a napriek tomu sa stala najväčšou sviňou celeho Buchenwaldu.

Ano, áno pri čítaní mi bolo fajne zle, všetky tie zverstvá, osobné pomsty a dokazovanie si toho kto je tu pánom, tyranie a tryznenie "väzňov" - len preto, že môže

Príšerné a ešte raz príšerné!!

A i tak sú ľudia nepoučiteľný ale tajne dufamy, že nieco ako koncentráky sa už nikdy viac neobjaví.

zuzi.cte
18.10.2024 5 z 5

No tak tohle byl pěkně nechutný příběh. Mám pocit, že čím je to nechutnější, tak tím je to nějakým způsobem víc fascinující. Sice se mi při čtení udělá blbě, ale hltám každou stránku.
Nechápu, kde se v lidech bere tolik krutosti a nenávisti.
Tahle Ilse Kochová to dělala vyloženě pro radost, protože ji to bavilo a byla nadšená, když vymyslela ještě něco krutějšího.

Elion
08.09.2024 5 z 5

Ilse Kochová, přezdívaná čarodějnice z Buchenwaldu. Tato kniha je o ní. Je o ženě, která víc než ji, připomíná stvůru. Člověk si vlastně říká jak takoví lidé mohli žít mezi námi.
Ilse byla manželkou velitele tábora v Buchenwaldu a tak jí prošlo víc, než by prošlo komukoliv jinému. Spousta z toho, co se v knize popisuje, je nechutné a zvrácené. A když zjistíme, jak dlouho jí to procházelo...
Stejně tak špatný je i konec knihy, kdy se dozvídáme, co se s ní vlastně stalo a myslím že nejeden člověk si řekne, Není to málo? Za to všechno co provedla? Ale pak si uvědomím, že kdybychom udělali to, co třeba mě osobně přišlo na mysl, snížili bychom se na její úroveň a to by z nás nedělalo o nic lepší lidi, než byla ona. To co se s ní stalo nakonec je možná pro mnoho lidí mírným trestem a rozhodně to nevykoupí ani jednu zmařenou duši, ale alespoň před soudem stanula a dočkala se nějakého trestu.

Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)

12.02.2023

Kniha Bestie z Buchenwaldu v seznamech