Betonová zahrada přehled

Betonová zahrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401389/bmid_betonova-zahrada-uiK-401389.jpeg 4 1931 1931

Čtyři nedospělí sourozenci se po smrti rodičů rozhodnou žít sami a po svém v rodinném domě uprostřed takřka opuštěné příměstské zástavby. Čas peskování a výchovných opatření vystřídala volnost, místo svazujících povinností je teď důležitější hra – hra na dospělé. Proslulý román Iana McEwana byl sice poprvé uveřejněn již roku 1978, od té doby však neztratil nic ze své zvláštní, „nemorální“ naléhavosti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Odeon

The Cement Garden, 1978

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Betonová zahrada. Přihlašte se a napište ho.

Knihy-Lenka
21.11.2024 5 z 5

Bylo to dokonalé, zvrácené, podrobně popsané, incestní. Pocity ze začátku byly jakože...,, No fuj." Znechucení a zároveň pochopení, že ani jeden neví pořádně spoustu věcí. Fandila jsem jim, aby vše zvládli, ale zároveň mi jich bylo šíleně líto. Při čtení vás napadne a pohltí myšlenka že, tohle není správné a nejraději by jste tam byli, aby jste situaci pomohli usnadnit. Já to měla stejně. Kniha má 126 stran a na straně 119, jsem věděla, co asi přijde, jen jsem nečekala, že doslova. Bylo to neskutečný a i přes znechucení, jsem si knihu užila a doporučuji na 100%

I.Zi...
28.10.2024 2 z 5

Tak tato kniha úplně stekla po povrchu a absolutně se mě nedotkla, bylo to takové od ničeho k ničemu. Téma mělo jistě velký potenciál zaujmout, ale forma podání mi nesedla. Do hlavy jsme mírně nahlédli jen jedné postavě a i tam bylo pro mě chování nepochopitelné. Jestli jsem měla vyčíst mezi řádky, co k jednání všech postav vedlo, tak se mi to nepovedlo.

ZanetDesp
06.09.2024 3 z 5

Silné psychologické dílo, které zaujme svou znepokojivostí. Vyzdvihuje poměrně tabu témata. Oceňuji nápad a temný styl, který si kniha po celou dobu udržuje.

Knižní novinky (31. týden)

25.07.2020

Kniha Betonová zahrada v seznamech