Bez dcerky neodejdu přehled

Bez dcerky neodejdu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11816/bmid_bez-dcerky-neodejdu-vxk-11816.jpg 5 1459 1459

Dramatický román vypovídá otevřeně o úskalích smíšeného manželství Američanky a perského lékaře. Hrdinka autentického příběhu vypráví o svém manželství s kultivovaným amerikanizovaným lékařem, které tři roky trvalo jako spokojený a rovnocenný svazek. Během krátké společné dovolené u manželovy rodiny se však situace pronikavě mění a vzdělaná, samostatná Američanka se se svou malou dcerkou ocitne v absolutní odloučenosti v nepřátelském prostředí, bez naděje na návrat domů. Za složitých podmínek války s Irákem, bez přátel, bojuje žena o právo zůstat se svou dcerou a společně s ní opustit Írán. Teprve po dlouhých měsících se jí podaří nalézt několik přátel a s jejich pomocí zorganizovat nebezpečný útěk přes turecké hranice.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Not Without My Daughter , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez dcerky neodejdu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (254)

MoniMonika
05.05.2024 2 z 5

"Bez dcerky neodejdu" je dramatický a emotivní příběh založený na skutečných událostech, který zachycuje strhující boj ženy o svou svobodu a bezpečnost své dcery. Betty Mahmoodyová, americká matka, se vydává s manželem a malou dcerkou na cestu do Íránu, která se brzy mění v noční můru. Její manžel ji zadržuje v Íránu proti její vůli a odmítá ji pustit zpět do USA s jejich dcerou. Kniha popisuje Bettyinu odvahu a odhodlání uniknout z této pasti a získat zpět svobodu pro sebe a svou dcerku.

Příběh je plný napětí a emocí, které vás vtáhnou do Bettyina světa, kde se musí postavit proti silným kulturním bariérám a život ohrožujícím rizikům. Každý krok, který podniká, ji přibližuje k vytoužené svobodě, ale zároveň ji vystavuje nebezpečí. Vyprávění zkoumá mateřskou lásku, odvahu a lidskou sílu čelit extrémním situacím. "Bez dcerky neodejdu" je kniha, která vás zanechá s pocitem úžasu nad lidskou odolností a inspiruje k uvědomění si hodnoty svobody a rodinných vazeb.

Hradčiatko
25.04.2024 5 z 5

Toto je jedna z tých knižiek, kde sa zhodnem s viacerými komentujúcimi - doporučila mi ju mamka a čítala som asi 3x celkovo, možno aj viac. Film si pamätám z detstva matne, ale kniha... to je sila. Moje skúsenosti životné s moslimskou kultúrou sú omnoho pozitívnejšie (ale treba dodať z iných štátov - predovšetkým Omán, Libanon atď.), no strhujúce, pútavé, oči otvárajúce toto skrátka je potrebné si prečítať podľa mňa každej dospievajúcej slečne či mladému mužovi.


Čmeláček
24.04.2024 5 z 5

Knihu jsem četl na doporučení mojí mámy a fakt to byla síla! Film jsem nikdy neviděl, ale určitě se na něj podívám taky. Byla to moje první kniha tohohle typu a nějak vůbec nechápu, jak může někdo tolik let předstírat, lhát, přetvařovat se a potom svoji vlastní rodinu v podstatě zlikvidovat. I když ne přímo, fyzicky, ale podle mého to ten Íránec fakticky tak nějak udělal. A to si mohli všichni v Americe klidně dál krásně a dobře žít! Kniha je to ale výborná, čtivá a skvěle napsaná, takže dávám pět stars a doporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. - 11. 9.)

02.09.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bez dcerky neodejdu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených2 456x
ve Čtenářské výzvě198x
v Doporučených176x
v Knihotéce551x
v Chystám se číst372x
v Chci si koupit59x
v dalších seznamech13x