Bez dcerky neodejdu přehled

Bez dcerky neodejdu
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173885/bmid_bez-dcerky-neodejdu-vLp-173885.jpg 5 1480 1480

Když si energická Američanka Betty brala svého ošetřujícího lékaře, netušila, že pohledný a pozorný Moody jí ukáže i svou druhou tvář. Když po třech letech odcestují na dovolenou k manželově rodině do Teheránu, Betty zjistí, že se i s dcerkou ocitla v absurdním nelidském poddanství.

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Not Without My Daughter, 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez dcerky neodejdu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (255)

Miroslavacte
02.08.2024 5 z 5

Kdo chce drásavý příběh o tom, jak se dá všechno vydržet a že se nesmíme vzdávat, ten bude mít při četbě této knihy žně. Je napsaná velmi jednoduše, není to žádný literární klenot, kde byste kuchali nad každou větou. Tahle kniha je o příběhu a ten příběh je strhující a velkolepý, což někdy prostě stačí.

MoniMonika
05.05.2024 2 z 5

"Bez dcerky neodejdu" je dramatický a emotivní příběh založený na skutečných událostech, který zachycuje strhující boj ženy o svou svobodu a bezpečnost své dcery. Betty Mahmoodyová, americká matka, se vydává s manželem a malou dcerkou na cestu do Íránu, která se brzy mění v noční můru. Její manžel ji zadržuje v Íránu proti její vůli a odmítá ji pustit zpět do USA s jejich dcerou. Kniha popisuje Bettyinu odvahu a odhodlání uniknout z této pasti a získat zpět svobodu pro sebe a svou dcerku.

Příběh je plný napětí a emocí, které vás vtáhnou do Bettyina světa, kde se musí postavit proti silným kulturním bariérám a život ohrožujícím rizikům. Každý krok, který podniká, ji přibližuje k vytoužené svobodě, ale zároveň ji vystavuje nebezpečí. Vyprávění zkoumá mateřskou lásku, odvahu a lidskou sílu čelit extrémním situacím. "Bez dcerky neodejdu" je kniha, která vás zanechá s pocitem úžasu nad lidskou odolností a inspiruje k uvědomění si hodnoty svobody a rodinných vazeb.


Hradčiatko
25.04.2024 5 z 5

Toto je jedna z tých knižiek, kde sa zhodnem s viacerými komentujúcimi - doporučila mi ju mamka a čítala som asi 3x celkovo, možno aj viac. Film si pamätám z detstva matne, ale kniha... to je sila. Moje skúsenosti životné s moslimskou kultúrou sú omnoho pozitívnejšie (ale treba dodať z iných štátov - predovšetkým Omán, Libanon atď.), no strhujúce, pútavé, oči otvárajúce toto skrátka je potrebné si prečítať podľa mňa každej dospievajúcej slečne či mladému mužovi.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. - 11. 9.)

02.09.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bez dcerky neodejdu v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených2 489x
ve Čtenářské výzvě205x
v Doporučených178x
v Knihotéce562x
v Chystám se číst380x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech8x