Bibi přehled
Hana Prošková , Karin Michaëlis
Ahoj! Seznamte se s Bibi. Bibi je holka s modrýma očima, blond copánky a dlouhýma hubenýma nohama. Žije v Dánsku jen s tatínkem, který je přednosta na železnici a kterého Bibi nadevše miluje. Ale ne vždycky ho poslouchá, ale když ho neposlechne, má pro to vždy dobrý důvod. Chce se toho hodně naučit a poznat sama. Nevydrží chvíli v klidu. A tak je dobře, že díky tatínkovi může jezdit vlakem, jak se jí zlíbí. Cestou se spřátelí s mnoha lidmi. Ale ten šedivý pár, který pozná na jedné cestě, na tom je něco divného. A jak souvisí s její mrtvou maminkou a s opravdickým hraběcím zámkem?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bibi. Přihlašte se a napište ho.
Jé, moje dětství. Přečetla jsem si ji po cca dvaceti letech a připadá mi mnohem dojemnější a smutnější než tenkrát. Moc pěkně čtení, které v záplavě dnešní dětské literatury vyniká.
Nostalgická vzpomínka na dětství, kdy jsem tuto knížku četla několikrát. A tentokrát jsem se místy dojímala snad víc, než tehdy před léty.
Kniha Bibi v seznamech
přátelství děti cestování rodinné vztahy dobrodružství pro mládež radost prarodiče otec šlechtická sídla
V knihobudce jsem nalezla tuhle svou vzpomínku na dětství. A znovu po mnoha a mnoha letech prožívala dobrodružství malé Bibi. Knížka už u mě zůstane.