Příběh synů královských přehled
Francis J. Hudson
Biblická trilogie série
Příběh se odehrává v době, kdy je král David starý a znavený. Rozhodování o tom, který z jeho tří synů bude jeho nástupcem, podnítí na královském dvoře spiknutí, intriky a lstivé úskoky Davidových synů a jejich manželek. Prvorozený Amnón si činí nárok na trůn a těžko mu může být upřen. Druhorozený Abšolón je však Davidovým favoritem. Králova nejnovější manželka ovšem prosazuje jejich syna Šalamouna. Před čtenářem se rozehrává příběh o zneužívání moci, o lidech, jejichž nitro zkazila touha po bohatství a o vítězství duše, která touží po dobru. Druhý díl biblické trilogie.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2000 , Knižní klubOriginální název:
Zoheleth, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh synů královských. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Příběh synů královských v seznamech
2000 | Příběh královny Ester |
2000 | Příběh králova číšníka |
2000 | Příběh synů královských |
Tato kniha je o králi Davidovi a jeho rodině z pohledu jeho služebníka Nachaše, který se zvlaštním způsobem dostal do paláce aby sloužil králi a spřátelil se s princem Abšalómem a sleduje jeho soupeření s bratrem Amnónem.
Král David je již starý a našel si novou manželku, která mu povila syna Šalamouna a tak synové Bat-Šeby cítí nejistotu, zda jim otec přenechá svou moc, či ne.
Kniha popisuje povstání Abšalóma a jeho konec. Nad celou rodinou také visí přízrak Saula a jeho možných dědiců.
Přestože v knize je David popsán jako mírný stařec, který se stará o svou rodinu a svůj národ, je znatelné napětí mezi jednotlivými aktéry, které vyvolává právě král David.
Někde jsem četl úvahu o tom, že král David byl člověk, který nejdříve zničil Saula aby mohl vládnout, a nechtěl se své moci vzdát ani ve prospěch svých synů, jak byl na každého, kdo mu mohl tuto moc vzít, žárlivý.
Tato kniha tyto jeho vlastnosti naznačuje.