Bídníci.cz aneb Špinavé obrazy z dějin národa českého 1 - Kořeny (1945-1973) přehled
Jiří Zídek
Ještě nikdo nezachytil marasmus a mezilidské vztahy v komunistickém Československu takovým způsobem, jako Jiří Zídek v Bídnících.cz. Kniha je mozaikou osudů několika lidí, které spojuje život v západočeském Městě. Jejich příběhy se v mnoha bodech protínají a ovlivňují. Najdete tu postavy, které držely prst na tepu doby (předseda národního výboru, agent StB), ale také obyčejné lidi, kteří se v době komunismu snažili vést klidný život. Svou roli zde hrají skutečné osobnosti, jako byli Rudolf Slánský, Gustáv Husák nebo Alexander Dubček, ale také postavy komunistických propagandistických děl, jako jsou major Zeman nebo Václav Pláteník. Bídníci.cz se čtou jedním dechem nejen proto, o čem pojednávají, ale také pro svůj jedinečný styl. Historická fakta se v ní mísí s fikcí tak obratným způsobem, jako kdyby se Quentin Tarantino pustil do psaní knih. Je to poezie a perverze v jednom. Tahle kniha vás buď nadchne, nebo naštve. Dojme nebo zhnusí. V každém případě vám pohne s emocemi tak, že vás to samotné překvapí. „NEJKONTROVERZNĚJŠÍ ROMÁN DESETILETÍ“ „POETICKÉ A PERVERZNÍ ZÁROVEŇ“ „KNIHA O ČESKÝCH DĚJINÁCH, JAKÁ TU JEŠTĚ NEBYLA!!!“... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bídníci.cz aneb Špinavé obrazy z dějin národa českého 1 - Kořeny (1945-1973). Přihlašte se a napište ho.
Toto je kniha na kterou se nezapomíná, otřesné dějiny národa českého. Co na tom, že se realita střídá s fikcí v jedné působivé a šokující koláži. Skvěle napsáno, velmi čtivé a napínavé a v poslední kapitole se setkáme s jistým duchovním přesahem.
Já vám nevím, přečetla jsem 50 stran a končím, vůbec mě to nebere. Knížka mi připadala zajímavá přebalem, formátem i tématem spojení sexu a násilí v dějinách, ale nakonec jsem se nedokázala ani zorientovat v postavách. Navíc mě šíleně rozčilují neustálé pravopisné chyby.
Kniha Bídníci.cz aneb Špinavé obrazy z dějin národa českého 1 - Kořeny (1945-1973) v seznamech
v Mé knihovně | 7x |
2015 | Bídníci.cz aneb Špinavé obrazy z dějin národa českého 1 - Kořeny (1945-1973) |
2019 | Delirium nevinnosti |
2022 | Slzy utopené do ticha |
2018 | Ta naše písnička česká |
Svérázný průřez Českými dějinami.
Bohužel tento maras pokračuje za každého režimu. Dnes musí být v knize aby se prodala brutalita a sex. To samé i v televizi a na internetu. Dnes nexistují koncetráky a pracovní tábory. Zato se pohrešuje tisíce lidí, někteří možná kvůli obchodu se sexem nebo s orgány. Počet sebevražd stoupnoul raketově,musel se oplotit Nuslák- most K.Gotvalda. Vznikla armáda bezďáku. České dějiny pokračují dál. Důchodci jsou po sametu vraždeni i svými dětmi nebo vnuky. Zavisláci jsou všeho schopni.