Bídníci II. přehled

Bídníci II.
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266816/mid_bidnici-ii-266816.png 5 226 226

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bídníci II.. Přihlašte se a napište ho.

Malýmedvěd
04.07.2024 3 z 5

Prostě klasika. Rozhodně stojí za to jí číst, stejně jako u prvního dílu opakuji, že vypravěč je mistr oboru. Tolik témat co dokázal dobře pokrýt (láska, víra, svoboda, vina, trast, odpuštění) a v těchto tématech je to velmi nadčasové, lidské, filozofické a skvěle zpracované. Pro dnešního čtenáře bohužel těžké na čtení, protože je to obalené tunou nudy a příličné popisnosti a přílišných detailů, které hlavní příběh nepotřebuje, ale na druhou stranu dělají zajímavý obraz tehdejší doby a uvažování (i když neumím posoudit, zda ten obraz je věrný).

Marekh
14.05.2024 4 z 5

Po dočtení prvního dílu jsem se pustil do čtení druhého dílu. Pokračuje příběh JEANA VALJEANA a dalších našich hrdinů.

V tomto díle nalezneme vylíčení boje na barikádě. I v tomto díle je plno odboček např. o LUDVÍKOVI FILIPOVI, o argotu, o kanalizaci Paříže. Tato kapitola byla velmi zajímavá.

V závěru se nachází kapitola HISTORIE BÍDNÍKŮ. Informace o autorovi a jeho díle.

Kabuky
20.12.2022 5 z 5