Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství přehled
Ilona Maria Hilliges
Ilona se vdala za Nigerijce. Přestože mají dvě děti, musí Ilona živit celou rodinu. Když přijde na manželovu nevěru, dojde jí trpělivost. Odjíždí do Nigérie, kde poznává tři odlišné světy – chudý svět většiny domorodců, svět bělochů a jejich černošského personálu a konečně svět domorodé nigerijské elity. Časem se Ilona stává pro určitý okruh lidí nepohodlnou, a ač je to k nevíře, jen díky amuletům a rituálům se jí podaří zachránit si holý život.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2013 , AlpressOriginální název:
Weisse Hexe, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství. Přihlašte se a napište ho.
Kniha byla velice zajímavá, četla jsem několik knih s Africkou tématikou a můžu říct, že každá se týkala něčeho jiného - jiného kousku Afriky. V této knize je popisován život v Africe z pohledu bohatší vrstvy - domy, auta, voda, sluhové. Zajímavé byly pasáže, kde autorka popisovala černou magii, zaříkávání apod., což pro mě bylo spíše neuvěřitelné.
Občas dost překvapivý až neuvěřitelný dej, i když možné je všechno. Skvěle čtivé, ze začátku spíš černá komedie psaná s nadhledem, později zajímavosti, vážná témata to vše protkané místní magií. Celé jsem to skoro zhltla.
Kniha Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství v seznamech
2006 | Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství |
2007 | Volání Afriky |
2010 | Dcera Afriky |
2008 | Hvězdy nad Afrikou |
2012 | Skryté srdce Afriky |
Tato autobiografie se mi líbila, i když jsem autorku v mnohém nechápala.