Město světla přehled

Město světla
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537909/bmid_mesto-svetla-663793a2173c8.webp 3 3 3

Bílá tma série

< 4. díl

Kde je světlo, tam je naděje. Hrdinům příběhu se konečně podařilo uniknout z Woodhavenu, kde na konci předchozího dílu přišli za dramatických okolností o Mikeyho. Přeživší teď svádí souboj s časem, aby stihli dopravit Miu do Města světla předtím, než začne rodit. Cestou potkávají někdejšího obyvatele Města. Navzdory počáteční nedůvěře, způsobené událostmi z Woodhavenu, se díky jeho pomoci a vedení zdá, že pro Gradyho a jeho přátele Miu, Stonea, Eleanor a Žvejka nastávají lepší časy. Mohou ale novému neznámému věřit? A je Město světla pořád tím majákem naděje, jakým kdysi bývalo? Všechno začíná vypadat slibně. Jenže přízraky, temnota a neustávající sněhová bouře mají jiné plány. Město světla je čtvrtým svazkem série Bílá tma, jejíž předchozí díly.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos

The City of Light

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město světla. Přihlašte se a napište ho.

Adél007
30.10.2024 2 z 5

Recenze: “Město světla od Flinta Maxwella

Musím říct, že jsem od Města světla čekala víc, než nakonec kniha nabídla. Atmosféra byla sice temná a město mělo jistý hororový nádech, ale bohužel jsem se často přistihla, že vlastně pořád čekám, kdy se něco opravdu zajímavého stane. Četla jsem dál s nadějí, že příběh nabere dech, ale ten správný tah na bránu prostě nepřišel.

Postavy: Bohužel mi přišly dost ploché a stereotypní. Těžko se s nimi dalo sžít a jejich rozhodnutí občas působila nepřirozeně. Hlavní postavy jsem si jednoduše neoblíbila, což pro mě bylo velké zklamání, protože příběhy tohoto typu obvykle stojí právě na silných charakterech.

Děj: Příběh měl potenciál, ale často mi připadal roztahaný, místy až nelogický. Město, které mělo být děsivé a tajemné, na mě působilo spíš jako pozadí bez opravdové hloubky. Chybělo mi tu napětí, které by mě nutilo knihu hltat.

Celkově bych knihu doporučila snad jen hodně nenáročným čtenářům nebo těm, co mají rádi lehčí hororovou literaturu. Já jsem zůstala zklamaná. 2/5

#MěstoSvětla #BookReview #Nedočteno

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024

Kniha Město světla v seznamech