Birlibán přehled
Eduard Petiška
Birlibán je divné jméno pro malého kluka, ale Birlibánovi se dějí také podivné věci a zažívá podivná dobrodružství. Kdo z vás se například dostal do Bonbónovic, Neposluch nebo do Lenošindy. Birlibán rozhodně není vzorný, naopak dost zlobí. Rozhodně však není zlý, chce pomoci svému maňáskovi, zajíčkovi Janečkovi, chce ho chránit před mlsnou liškou a na svém putování objeví i další nové kamarády. Nakonec i porozumí, které věci by mohl udělat i jinak.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Birlibán. Přihlašte se a napište ho.
![ditul ditul](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/116167/m_116167-kop.jpg?v=1509985254)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu jsem zakoupila v bazaru a nechápu, jak mému dětství mohla uniknout.. mým klukům se příběh Birlibána a jeho zajíčka také velice líbil.
![Alaglesia Alaglesia](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/122689/m_alaglesia-xMG.jpg?v=1675934296)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Myslím si, že se jedná o zapomenutý příběh. A je to velká škoda. Knihu jsme měli ve škole v rámci projektu noci s Andersenem. Během týdne jsem se svými žáky poznala Birlibána a vydali jsme se s ním do Maňáskova. Kniha je nadčasová, originální a nápaditá. Zaujala a pobavila i dnešní děti. Pokud máte knihu doma nebo možnost si ji půjčit, přečtěte jí vnoučatům nebo dětem. Zavede vás do říší, o kterých se vám ani nezdá.
Kniha Birlibán v seznamech
v Mé knihovně | 135x |
2005 | ![]() |
1975 | ![]() |
1996 | ![]() |
1986 | ![]() |
1987 | ![]() |
Četla jsem s dětmi ve škole a bohužel musím říct, že je to vůbec nebavilo. Pro dnešní děti složitá čeština, pořád se doptávaly a nechápaly. Možná už jde o generační rozdíly.