Plamen a květ přehled
Kathleen E. Woodiwiss
Birmingham série
1. díl >
Na počátku slavné historické romance, která se od doby svého vydání stala žánrovou klasikou, je krásná Heather nevinnou osmnáctiletou dívkou. Ač byla zvyklá na bezstarostný londýnský život, musí po smrti rodičů posluhovat lakotné a intrikánské tetě. Shodou náhod a úkladů se jednoho večera ocitne v přístavu, kde je napůl unesena do kajuty kapitána Brandona Birminghama, který s ní – v domnění, že je prostitutka – zachází jako s každou jinou lehkou ženou. Heather se musí potupně vrátit k tetě, ale protože osudná noc nezůstala bez následků, je nakonec přinucena k sňatku s Birminghamem. Z naivní půvabné dívky se postupně stává krásná a oduševnělá žena, jejíž ženství je ještě znásobeno mateřstvím. Kouzlo její osobnosti způsobí, že se z bezohledného Brandona stává zralý a odpovědný muž, který si svou trpělivostí a oddaností nakonec získá její lásku.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , Ikar (ČR)Originální název:
The Flame And The Flower, 1972
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plamen a květ. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Heather je jako ta pověstná třtina větrem se klátící. Slabá, zbabělá, odevzdaná... Dobře, nezískala si mě, ale všichni nemohou být neohrožení hrdinové.
Brandon je ovšem již zcela mimo moje tabulky snesitelnosti. Znásilní ji - a to opakovaně - uvězní na své lodi, rozhodne se, že bude jeho milenkou a co si o tom myslí ona je vedlejší?! "Koukej mazat (do postele)... uvidíš, že se ti to bude líbit, zatím si musíš zvykat..." COŽE?????!!!!
Pak si dovolí být celý rozhořčený, kvůli sňatku - nesnáší, když je do něčeho nucen... To, že přinutil on ji, je zřejmě v pořádku...
Nakonec tvrdí, že si ji vlastně vzal dobrovolně... A ona ho miluje. Tohle prostě neberu!
Příběh je zřejmě plodem přechodného pominutí smyslů. Mám od autorky půjčenou ještě jednu knihu, takže do ní nakouknu. Jinak s ní končím.
Trochu Popelka trochu Sever proti jihu.Nepatřím mezi takové romantiky,abych hltavě četla stránku za stránkou.No dalo se až na ty neustálé slzy a zapínání šatů.
Kniha Plamen a květ v seznamech
Amerika znásilnění těhotenství historické romance
2000 | Květy na vodě |
1999 | Krásná zajatkyně |
1996 | Plamen a květ |
2000 | Plamen v srdci |
2000 | Leopard a orchidej |
Ja tvorbu autorky zboznujem. Pisala putavo a zaujimavo. V knihe ukazuje ako sa z bolesti a nenavisti moze vyvrbit laska. Ak niekto nesuhlasi nehadam sa, ale preco nevadi citat v inych knihach o stalkeroch, vrahoch, a inych veciach a tu ano? No tak autorka predbehla dobu! Pribeh je napisany krasne a putavo. NECITAM HO PRVY KRAT A ANI POSLEDNY.
Branna to nemala v zivote lahke, ale aj tak tajne verila, ze raz najde lasku, len netusila, ze ju najde tak ako ju nasla.
Brandon bol .... No prosto bol to chlap a mozem povedat, ze v knihach takychto chlapov stretavame casto.
Ja nemozem pribehu nic vycitat, pretoze autorka patri k mojim oblubenym a rada sa k nej vraciam ak neviem co mam co mam citat