Bitva přehled

Bitva
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470953/bmid_bitva-i59-470953.jpg 4 95 95

Hraju, abych žil série

< 5. díl >

Území ruského klastru se otřásá pod nohama pochodujících vojsk. Rozhněvaní bohové zachmuřeně shlíží z nebes. Sítě tajných služeb se do sebe zaklínily jako smečky psů v zuřivé rvačce. Statisíce rozumných bytostí se vesele řežou navzájem. Tohle už není žádný herní quest ani meziklanová potyčka o ovládnutí perspektivní lokace. Tohle je válka, válka světů! Do Údolí Strachu míří davy uprchlíků a bojová síla Aliance se formuje v zaťatou pěst. Gleb už není jen obyčejným šéfem klanu. Stal se z něj skutečný vůdce a středobod krystalizace sil odporu. Na svých zádech cítí vyděšené pohledy dětských očí. Slyší tlukot srdcí, která do něj vkládají veškeré své naděje. V takové chvíli nemá na výběr, odbočit z cesty už nejde.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Битва (Bitva), 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bitva. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

Lacie
06.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Gleb dělá psí kusy, burcuje spojence, hledá výhody, vymýšlí strategie – přesto je to všechno takové příštipkaření a i když odtikávají poslední sekundy imunity Velechrámu a na konci minulého dílu pořádně nakrkli Světlolícího, je celá partička kolem něj naprosto nepřipravená, když Světlouši převezmou iniciativu a nakopou jim zadele. Díky časové výhodě pak Glebovci vývoj zvrátí, ale to jsou všechno jen takové bojůvky, ta pořádná teprve přijde.
Co mě tady moc bavilo byly všechny bitky. Některým se věnovalo prostoru víc, jiné byly hop sem, hop tam, ale užila jsem si je. Gleb zatím pořád tahá z klobouku neotřelá řešení, i když i jemu už začíná téct do bot. Nepřítel užívá jeho teleportovou strategii bitev a zrádce z vlastních řad také slušně podkopne nohy. Ale měl by se nad sebou zamyslet – na jednu stranu se vysmívá Šuej-fangovcům, že stojí na osobnosti vůdce a bez něj se zhroutí – a sám má to samé. Jakmile je Gleb nedostupný, nikdo si ani nezaváže tkaničku. Pak se vrátí a oddychne si, že ostatní nestihli nic pokazit? Kam se poděli všichni ti Stasové a Krunýřové, kteří do té doby úspěšně veleli svým lidem?
Politika a ženy. To se v sérii zvrtlo a je to horší a horší. Ruský medvěd, ruská duše, bezostyšné debaty na téma poprav nepohodlných čínských spojenců v reálných válkách v době, kdy už nebyli třeba, masakr a následný projev prezidenta, medaile, slzičky. Ženy s plným poprsím neustále nosí jídlo a pití, uklízí a roztomile se červenají, když je kdokoliv osloví a odlifruje do postele. Ultra boss Ruata, která v prvních dílech zmákla úplně všechno, povodila si Gleba, přivolala božstvo, vytáhla manžela z Nicoty... se tu ustrašeně tiskne k jeho boku a on jí pohladí a políbí do sametových vlasů... Proč?
Tři hvězdy se mi dát nechtějí, protože ty bitky byly bezva, ale čtyři jsou moc. Takže 3,5, zaokrouhleno nahoru.

Turlogh
24.04.2022 4 z 5

Další velmi čtivý díl této série. Na začátku jsem se trošku nudil, ale pak se děj klasicky rozjel a už jsem nebyl schopen knihu odložit, dokud jsem jí nedočetl. Howgh.


daudurhundur
16.02.2022 2 z 5

Jednoznačně sestupná tendence série. Došly nápady, přibyla ruská propaganda, autorovi se do toho nějak přimíchala příručka mladých rozvědčíků KGB?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bitva v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených8x
v Knihotéce111x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit16x