Bitva trpaslíků přehled
Hendrik Lambertus
Krev dvojčat série
1. díl >
Nad Zemí zavládla temnota. Všude pochodují hordy Řetězového knížete, aby si podmanily i poslední svobodné země lidí, elfů a trpaslíků. Jedinou nadějí je orákulum: hovoří o dvojčatech, která strhnou řetězy knížete a přemůžou ho. V podzemní trpasličí říši Tokrond žije tichý runotepec Gorin a jeho dvojče, energická Galdra. Nevědí nic o tom, že by měli být předurčeni k velkému úkolu, dokud jim o něm neřekne tajuplná Věštkyně zim. Avšak přislíbené vykoupení nemusí přinést jen Gorin a Galdra. A čas pracuje proti nim…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2020 , FobosOriginální název:
Der Kampf der Zwerge, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bitva trpaslíků. Přihlašte se a napište ho.
Tak nevím, nevím. Špatnou knihou toto dílo není, ale...... Ale nedokázal jsem se ponořit a začíst do příběhu.
Tento měl bezesporu atributy poutavé a hrdinské fantasy, leč vyprávění mi přišlo takové ploché. Četba ve mně nevzbudila výraznější emoce, osudy hrdinů mě nechávali chladnými.
Paradoxně mi nejzdařilejším přišlo zpracování záporného hrdiny, který se autorovi vydařil. Jeho jednání je jasné, přímé, nic neřešící kromě vytyčeného cíle. Lepší, než-li opakované pře hlavních hrdinů.
Možná by stačilo ubrat na rozsahu, kdy menší prostor by ubral na částech, kdy se nic moc neděje, a lépe pracovat s hlavními hrdiny. Potenciál tu bezesporu je, jenom ho zatím autor nebyl schopen lépe rozvinout.
Nemůžu tvrdit, že kniha byla špatná... Byla čtivá a příběh byl taktéž pěkný... Jen mi asi už neseděl fantasy styl trpaslíků a elfů... Třeba se to jednou ještě změní...
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
Kniha Bitva trpaslíků v seznamech
Souhlasím také mi trvalo se začíst a kniha mě nějak zvlášť nezaujala. Zajímavý nápad zajímavá fantasy ale asi nic pro mě.