BL je magie! 1 přehled
Oroken (p)
BL je magie! série
1. díl >
Magie existuje! A je bláznivější a přitažlivější, než byste čekali. Rubio Vin Astar je černý mág, který se vydává do světa lidí, aby našel odpovědi na ty nejpalčivější otázky – jak se zbavit mocného šému, s nímž uzavřel spojenectví, nebo jak jednou provždy ovládnout černou magii a naplnit tak svůj osud. Společnost na cestách mu dělá jeho praděda zakletý v sovu, který nijak nezastírá, že Rubio je podle něj hanba rodiny. Rubio tak kromě neschopnosti probudit v sobě potenciál stát se mocným mágem čelí i tíživé osamělosti... To se ale změní s příchodem Atiho, který se do Rubia ukrutně zamiluje! Může za to Rubiovo osobní kouzlo, nebo snad temné čáry? BL je magie! je první díl oblíbené manga série, ve které si přijdou na své nejenom fanoušci vztahů mezi kluky, ale taky ti, kteří mají v oblibě ztřeštěné příběhy. Tahle manga má úplně všechno, co byste od podobného žánru čekali – krásnou kresbu, sympatické kluky, kteří často chodí bez trička, muchlování a hromadu vtipných situací. Dejte šanci příběhu, ve kterém je hranice mezi bílou a černou magií poněkud nejasná a doprovoďte Rubia na jeho cestě k Atimu… Totiž k objevování vlastních schopností!... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Zoner PressOriginální název:
BL is magic! 1, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize BL je magie! 1. Přihlašte se a napište ho.
Dřív jsem měla období, kdy jsem hodně ujížděla na anime, ale mangou jsem (až na pár výjimek) nepoznamenaná. Obálka BL je magie! mě na první pohled zaujala v mini recenzích u holek @szabi.writers. Našla jsem si anotaci, která mě zaujala ještě víc, takže jsem si udělala průzkum a pochopila, že je celkem unikátní, že se u nás BL manga vůbec překládá. Bylo mi teda jasné, že si ji nemůžu nechat ujít.
Děj prvního dílu je dost jednoduchý. Rubio je temný mág, který ve světě lidí narazí (doslova) na středoškoláka Atiho. Kluci si na první pohled do oka moc nepadnou, ale druhý den se Rubio nedopatřením ocitne v Atiho škole a tím začne série bláznivých příhod, které spolu ti dva prožijí.
Příběh mě bavil od začátku do konce, užívala jsem si bláznivé - někdy až absurdní - situace a několikrát jsem se i nahlas rozesmála. Chibi postavičky nebo extrémní reakce a zvraty mi připomněly starší anime seriály a hodně se mi líbila i kresba. V jiných mangách, které jsem četla jsem se občas ztrácela v postavách nebo jsem musela nějakou pasáž číst víckrát, abych pochopila co se děje, což se mi tady nestávalo, je to nakreslené opravdu moc hezky a přehledně.
U mě první díl splnil přesně to, co měl - představil postavy, nastínil zápletku a vzbudil zvědavost ohledně dalšího děje. Jsem hrozně zvědavá, co bude dál a nemůžu se dočkat dalšího dílu.
PS: Praděda je nejlepší... A prosím víc překladů BL mangy!
Díky Alex jsem objevila mangu u @zoner_press_brno a mám velkou radost, že se stále rozrůstá. V poslední době jsem četla skvělou fantasy věc Saigami, nebo starší kousek Služebník a pán. BL je magie! vypadá na první pohled dobře, byla jsem tedy dost zvědavá, jaký bude samotný příběh!
Opět se pouštíme do fantasy rybníčku, kde to lítá kouzly, romantikou a humorem. Hlavní postavou je temný mág Rubio Vín Astar, který se vrhá do reality lidského světa. Není sám, jeho parťákem je jeho vlastní pradědeček, zakletý v sovu.
Rubio mi měl ovládat černou magii, ale spíše mu jde ta bílá. Chce na nepřítele přivolat krvesajné netopýry a místo toho přiletí motýlci... A tak podobně. Do toho jeho praděda mu to dává pěkně sežrat, takže si dokážete představit, že o nudné situace tu opravdu není nouze! Praděda byl asi mojí nejoblíbenější postavou. Rubio je taky skvělý, ale praděda je zabiják!
No, ale slíbila jsem romantiku. Rubio se srazí s chlapcem Atim, který se do něj brzy zamiluje... Jak? To si budete muset přečíst!
Příběh je ztřeštěný, ale neskutečně milý a vtipný. Rubio je prostě klikař na zvláštní situace, a díky tomu má čtenář o zábavu postaráno.
Co se týká kresby, ta je roztomilá, a podtrhuje magickou atmosféru celého příběhu, nehledě na vtipné scény.
Pátou hvězdičku si schovám na další díly. Jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat! Pokud hledáte vtipnou mangu s magií, tady jí máte!
Kniha BL je magie! 1 v seznamech
přátelství láska magie manga škola láska neopětovaná fantasy gayové LGBT, queer, LGBT+ gay romance
Tak tohle je skvely!!!
Nadherne kresby, extremne vtipne poznamky, komentare a dialogy.
Vtipne, silene, roztomile.
Neskutecne jsem si to uzila :)