Bláznivé pohádky o tanvaldských mašinkách přehled
Lubomír Vejražka
Jméno knihy platí doslova. Vznikla především pro děti, ale i pro jejich rodiče, kteří se ujmou četby svým ratolestem. Pohádky jsou i bláznivé. Konec konců, pokud do pohádek vstupuje Tanvaldo-saurus, (ten) mašinek Honza zamilovaný do chobotnice z řeky Kamenice, pokud pohádkou prohopká šavlozubý králíček z Alp nebo se prokáže existence ledovečka v Jizerkách, pokud uslyšíte mastodonta Ferdu a další, tak to kus blázniviny je. Nebo spíš pořádná porce fantazie člověka, kterému je sice 53, ale zůstala v něm i obrazotvornost dítěte. I sama skutečnost, že mašinky přišly na svět jako miminka a pak vyrůstaly a učily se, je tak trochu „ztřeštěná“.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bláznivé pohádky o tanvaldských mašinkách. Přihlašte se a napište ho.
Za mě přitažené za všechny vlasy, ale dítéti se líbila. Jediné, co mě zaujalo, byly reálie našeho domova.
Syn (10) má rád mašinky, tak jsme ji prostě vzali z regálu, že to zkusíme. Stálo to za to. V létě jsme byli v okolí Tanvaldu (a i jezdili vlakem) a ono se mu to krásně spojilo. Moc se u toho i nasmál. Vřele můžeme doporučit.
Kniha Bláznivé pohádky o tanvaldských mašinkách v seznamech
1995 | Huascarán, cesta končí, cesta začíná |
2012 | Nezhojené rány národa |
2014 | Bláznivé pohádky o tanvaldských mašinkách |
2018 | Jizvy zůstávají - Dědictví zla stále živé |
1999 | Huascarán, život v údolí krásy a hrozby |
Čtení vskutku bláznivé, ovšem super. Kdo má fantazii, humor pochopí. Naprosto netradiční pohádky. Těch tradičních už je až až. Konečně změna.