Vyvolení přehled
Jørn Lier Horst , Thomas Enger
Blix a Rammová série
1. díl >
Vrchního komisaře Alexe Blixe pojí s bulvární novinářkou Emmou Rammovou tragické pouto, o kterém ona sama zprvu netuší. Proto je ochoten poskytovat jí informace o případu pohřešované vrcholové atletky, která nedorazila na křest své kontroverzní autobiografie Věčná jednička. Zdá se, že to nebude jediná celebrita, jíž půjde o život... Zvládnou Alex a Emma dopadnout extrémně rafinovaného sériového vraha, nebo se v záři reflektorů ocitne další mrtvé tělo?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2020 , Kniha ZlínOriginální název:
Nullpunkt, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolení. Přihlašte se a napište ho.
Zapovedal som sa, že už nebudem čítať severskú krimi, tak nechápem, prečo som to porušil. Nebolo to zlé, ale prešpekulované a vykonštruované, až - až. Nemyslím si, že by sa toto mohlo stať v skutočnom živote, hm... ale ktovie....
Za mě skvělé čtení. Děj mě držel v napětí do poslední stránky. Záruka kvality oba autoři. Mohu jen doporučit.
Knižní novinky (33. týden)
09.08.2020
Knižní novinky (32. týden)
02.08.2020
Knižní novinky (31. týden)
28.07.2019
Kniha Vyvolení v seznamech
81%
"Člověk nemá větší hodnotu jen proto, že je známý nebo že umí hrát fotbal."
Perfektní thriller! Alex Blix se tady poprvé setkává s Emmou Rammovou. Seznamujeme se tady s celým policejním týmem i s novým přírůstkem na oddělení - Kovicovou, schopnou policistkou, kterou dostane Blix na starost. Vrchní komisař vyšetřuje vraždy celebrit, o kterých dostane Emma jako novinářka úkol psát. Přitom se seznámí s Blixem, jsou spolu v kontaktu a Emma má dobré nápady, které vyšetřování posouvají dál. Emma se pak taky dozví, že Blix k ní má i osobní vztah. Zároveň je to jeho noční můra.
Knížka má spád, je hodně napínavá, má hromadu zvratů, sériový vrah je nevypočitatelný a je odhalen až v úplném závěru, který je současně nervy drásající záležitost. Předtím je v ohrožení života Emma, teď zase Blixova dcera Iselin. Pak je tu ovšem epilog, na jehož konci jsem skřípala zuby.
Ráda doporučím, užijte si knížku jako já!