Boh cestuje vždy inkognito přehled
Laurent Gounelle
Predstavte si, že vám niekto zachráni život a vy mu za to musíte sľúbiť, že urobíte všetko, o čo vás požiada... pre vlastné dobro. Nemáte iné východisko, tak súhlasíte. Ocitnete sa v neuveriteľnej situácii a nemôžete nič ovplyvniť. Už nie ste pánom svojho života, a predsa... je v mnohých ohľadoch vzrušujúcejší ako predtým. Postupne sa vás však zmocnia pochybnosti: Aké sú skutočné úmysly človeka, ktorý sa votrel do vášho života? Kto je to vlastne? A čo tie záhadné postavy okolo neho? To, čo odhalíte, vás veľmi neuspokojí. Príbeh zavedie čitateľa do opojnej atmosféry parížskeho leta a prináša jednu z najkrajších úvah o povahe človeka: Čo nám umožní zbaviť sa zábran, strachu a obmedzení, aby sme našli odvahu zísť z vopred určenej cesty života, keď s ňou nie sme spokojní?... celý text
Duchovní literatura Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2015 , Citadella (SK)Originální název:
Dieu voyage toujours incognito, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boh cestuje vždy inkognito. Přihlašte se a napište ho.
Jediný přínost této "knihy" by byl zatopit s ní za dlouhých zimních večerů v kamnech.
LG parádně píše, jak o Paříži, tak o pohybu akcií, ale nejvíce mne oslovily niterné myšlenky hlavního hrdiny. I když byla druhá třetina knihy trochu nudná, autor nakonec krásně a překvapivě vygradoval závěr. Určitě si přečtu i další jeho knihy!
Kniha Boh cestuje vždy inkognito v seznamech
duchovno náboženství duchovní život rozvoj osobnosti, osobní rozvoj esoterismus, ezoterika
2008 | Muž, který chtěl být šťastný |
2015 | Den, kdy jsem se naučil žít |
2010 | Bůh chodí po světě vždycky inkognito |
2013 | Filozof, který nebyl moudrý |
2017 | A objevíš poklad, který v tobě dřímá |
Celý děj je humanistická pohádka a závěr to jen podtrhl. Ale i když je hlavní hrdina svým tajemným učitelem manipulován až dětinsky snadno a ostatní postavy jsou buď jen zlé nebo hodné, tak průběh děje podnítil mou zvědavost a touhu dozvědět se, co se bude dít dál. A to musím hodnotit aspoň trochu kladně.