Budulínek a Matlafousek aneb Vzpoura na lodi Primátor Dittrich přehled

Budulínek a Matlafousek aneb Vzpoura na lodi Primátor Dittrich
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202409/bmid_budulinek-a-matlafousek-aneb-vzpour-202409.jpg 5 58 58

Bohatýrská trilogie série

Nové vydání známé humorné knihy z doby první republiky (trilogie spolu s knihami Dobrodružství šesti trampů, Z tajností žižkovského podsvětí). Satira na dobrodružnou špatnou literaturu s četnými narážkami na tehdejší dění kulturní, společenské a sportovní, žertovné vyprávění na pozadí vzpoury námořníků na vltavském parníčku.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Budulínek a Matlafousek aneb Vzpoura na lodi Primátor Dittrich. Přihlašte se a napište ho.

Janizoun
20.01.2025 5 z 5

V této knize poznáme chlapce Budulínka z první republiky, skvělého gólmana a jeho psíka Matlafouska, kteří se náhodou dostanou na palubu lodě "Primátor Dittrich".
Zažívají dobrodružství o kterém se jim ani nesnilo. Můžou se stát hrdiny na lodi Dittrich a potlačit vzpouru?
Dozvíme se o osadě Hi - Ha- Ho, poznáme Jacka Aspirina, Jerryho Ping Ponga, Nicka Whartona... a další trampy a jejich příhody.
Humorná, čtivá, milá kniha, která je nádherná nejen čtivem, ale také nádhernými obrázky a mluvou, kterou je napsaná.

Vtom zazněla hrozná rána. To trampové vystřelili ze špuntovek, což byl ujednaný povel ke vzpouře. " Šmarjá už je to tu"! vykřikla paní s ozónem. "Výbuch kotle!" zvolal pán naproti ní, "zachraňte holé životy!" Nastala hrozná panika. Lidé se rvali o záchranné pásy a vrhali se do vln. Jenom jeden hluchý dědeček pobíhal po palubě volaje: 'To se mi líbí, tohle sportování to je zdravá věc." Když mu pak nějaký soucitný člověk napsal křídou na zem: "Vybuchl kotel, loď se topí!" Ulekl se stařeček a skočil krásným saltíčkem do vody.

Lothar.777
10.11.2024 5 z 5

Relaxačka na delší večer. Pobavilo, nezklamalo.

takana
16.01.2021 5 z 5

Hezká odpočinková kniha

Kniha Budulínek a Matlafousek aneb Vzpoura na lodi Primátor Dittrich v seznamech

v Mé knihovně34x

Autoři knihy